Külföld

Szijjártó Péter: Nevezhetnek a Gazprom bármijének, csak az embereknek legyen fűtésük

„A kezdetektől fogva azon az állásponton voltam, hogy a földgázellátásunk nem lehet ideológiai kérdés” – jelentette ki Szijjártó Péter egy interjúban. Álláspontja változatlan, az európai tőzsdei gázárplafonról először szeretné látni a javaslatot.

Szijjártó Péter: Nevezhetnek a Gazprom bármijének, csak az embereknek legyen fűtésük
Szijjártó Péter külgazdasági miniszternek az energiaellátásunk továbbra sem ideológiai kérdés
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Az energiaellátást nem tudja ideológiai szemüvegen nézni a külgazdasági és külügyminiszter – erről beszélt egy az atv.hu-n megjelent, vele készült interjúban.

A földgáz megvásárlása vagy a földgáz eredete sem politikai állásfoglalás, hanem egy kőkemény, életbevágóan fizikai valóság – mutatott rá, egyben emlékeztetett, a háború kitörése óta lehetett sejteni, hogy nehéz időszak elé nézünk.

„Ha az az ára annak, hogy a magyar embereknek lesz elég földgázuk télre és senki nem kerül abba a méltatlan helyzetbe Magyarországon, hogy ne legyen gáz ahhoz, hogy fűtsön, fürödjön vagy főzzön, akkor nyugodtan nevezhetnek a Gazprom bármijének” – jelentette ki Szijjártó Péter.

A tározók töltöttségi szintjéről azt mondta, kisebb gáztározóban könnyebb nagyobb töltöttségi arányt elérni mint a hazai, ellenben az itteni kapacitás nagy, és innen látják el a lakosságot energiahordozóval.

A tőzsdei gázárplafonról azt mondta, szeretné először látni a részletes javaslatot.

Kapcsolódó írásaink