Külföld

Késes támadás Párizs Charles de Gaulle-repterén

A párizsi rendőrség egyik tagja szerdán reggel nyolc után nem sokkal agyonlőtt egy késes férfit a főváros mellett lévő Charles de Gaulle-repülőtéren. A hajléktalan férfi először zaklatta a rendőröket, majd késsel támadott rájuk. A férfit a rendőrök figyelmeztették, ám miután nem dobta el a kést, és az egyenruhások felé indult, lelőtték. Azt, hogy terrorcselekmény történt vagy sem, még nem tisztázták.

Késes támadás Párizs Charles de Gaulle-repterén
Francia katona a francia főváros légikikötőjében
Fotó: Alain Jocard/AFP

Egy hajléktalan férfi először zaklatni kezdte a roissy-i Charles de Gaulle-repülőtéren, a 2F terminálon szolgálatban lévő rendőröket, majd miután elküldték, késsel a kezében tért vissza, amelyet rájuk szegezett – tudatta szerdán reggel Twitteren a párizsi kapitányság sajtószolgálata. Az elkövetőt figyelmeztették, hogy fejezze be a cselekményt, ám ez hatástalan maradt, és tovább fenyegetőzött, mire az egyik egyenruhás lelőtte. Az AFP egyik fotósa, aki szemtanúja volt a jelenetnek, azt mondta, a magas, „színes” férfi ellen a rendőr csak egyszer használta fegyverét. A leterített férfit a reptér egészségügyi személyzete azonnal eltávolította a helyszínről.

Bár azt még nem tudni, hogy magányos terrortámadás vagy csak „szimpla” bűncselekmény történt, az Alarabiya a hír kapcsán arra emlékeztetett, az iszlám szélsőségesek 2015 óta több mint kétszázötven embert öltek meg. Aláhúzzák, mindez annak ellenére következett be, hogy a hatóságok állandó és egyre fokozódó készenlétben állnak, de a magányos elkövetőket így is nehéz, illetve szinte lehetetlen kiszűrni.

Kapcsolódó írásaink