Külföld

Eltörölné a nőket a demokraták transztörvénye

Robog előre a genderlobbivonat az Egyesült Államokban, a demokraták által támogatott törvény a transzneműeket helyezné előtérbe, miközben komoly veszélybe sodorná a nőket.

Eltörölné a nőket a demokraták transztörvénye
A transznemű nőknek kedvezne a genderlobbi a biológiai nőkkel szemben
Fotó: AFP/ NurPhoto / Erin Lefevre

Nyolcvannál is több demokrata képviselő támogatja azt a nemrég bemutatott határozatot, amelyet Trans Bill of Rights-nak hívnak, és ami a transznemű és nembináris emberek jogait hivatott védeni. Ha azonban az ember kicsit is belenéz a szabályozás részleteibe, egyből észreveszi, hogy a dokumentum jóformán eltörölné a nőket, és súlyos veszélyeket jelentene rájuk nézve, hívja fel rá a figyelmet a Fox News amerikai csatorna.

Mint kiderül, a transzneműeknek szóló törvény bár a befogadásra és a zaklatás megelőzésére hivatott, ezt csakis az LMBTQ-embereknek szánják, miközben a biológiai nők veszélybe kerülnek. A Trans Bill of Rights megváltoztatná a nemiség fogalmát a civiljogi törvényben, hogy abban szerepeljen a nemi identitás és a szexuális jellemzők is. Az új szabályozás értelmében a nők lényegében kiszorulnának a kifejezetten nekik szánt intézményekből és programokból azért, hogy ott helyet kaphassanak a transznemű nők, vagyis azon személyek, akik eredetileg férfinak születtek.

Objektum doboz

A törvénytervezet számos veszélyt rejt magában. Megszűnnének például a csak nőket befogadó nemierőszak-válságközpontok, a családon belüli erőszak elől menekülőknek szánt menedékek, és a nők a börtönben sem lennének biztonságban. Ez utóbbira egyébként egyre több példa van, a genderideológia jegyében ugyanis számos esetben történt meg, hogy egy férfi rabot a női börtönben helyeztek el, mert nőként azonosította magát. Nemrég egy transznemű foglyot át is kellett szállítani az intézményből, miután teherbe ejtett két nőt a női börtönben.

Szintén ellehetetlenítené a nőket az új tervezet a sportokban is, ami ráadásul kiemelt figyelmet kapott az utóbbi időben. Több sportszövetség megtiltotta ugyanis, hogy transznemű nők versenyezzenek a biológiai nőkkel, hiszen igazságtalan előnyre tesznek szert a férfi testfelépítésük és képességeik miatt. Az egyik ilyen kiugró eset Lea Thomas esete volt, az önmagát nőnek azonosító, ám eredetileg férfinak született úszó sorra nyeri a versenyeket, a testi előnyei azonban egyértelműen látszanak a versenytársaival összevetve. A sportolót az amerikai nemzeti egyetemi sportolókat tömörítő National Collegiate Athletic Association az év nője díjra jelölte, újabb pofont adva ezzel a biológiai nőknek.

Objektum doboz

A transzneműeket favorizáló törvény csak felgyorsítaná a jelenlegi balliberális trendeket, megengedné például, hogy a különböző versenyszámokban transznemű nők induljanak a biológiai nőkkel szemben. Szintén veszélyes helyzetet teremtene a szabályozás a női öltözőkben is, ahová mindenféle kérdés és korlátozás nélkül mehetnének be a férfiak, ha azt mondják, ők nőnek érzik magukat. Éppen emiatt, bár a transznemű nőknek kedveznének vele, a biológiai nőket súlyos hátrányok érnék – a demokrata törvényhozók azonban a jelek szerint ezzel nem törődnek, sem azzal, hogy egy adott csoportot diszkriminálnának.

A Trans Bill of Rights ellenpólusaként ugyanakkor már megjelent egy másik törvénytervezet, ami a Women’s Bill of Rights nevet viseli. Ezt női szervetek mutatták be, és arra irányul, hogy megállítsa a nők és az egynemű intézmények (ahol csak nők kaphatnak segítséget) elleni támadást. A tervezet világosan definiálná a nő és a női szót a biológia elvei mentén, ugyanakkor nem próbálná meg ellehetetleníteni a transznemű nőket, hanem őket is védené.

Kapcsolódó írásaink