Külföld

Száznál is több gender létezik, a számuk pedig tovább nő

Felfordult a világ: a nyolcéves gyereknemet válthat, a transznemű versenyző legyőzhet kislányokat

Bár a politikában egyre többet foglalkoznak az LMBTQ-emberek helyzetével, addig a felmérések azt mutatják, az amerikaiak nagy többsége nem fogadja el, hogy a nemet meg lehet változtatni.

Száznál is több gender létezik, a számuk pedig tovább nő
A gyerekeket sem kíméli már a balliberális genderideológia
Fotó: AFP/Angela Weiss

Nyolcéves gyermek esetében engedélyezte egy bíró Spanyolországban, hogy megváltoztathassa a nemét a születési anyakönyvi kivonatán. A bíró arra hivatkozott, hogy a kislány elég érett ahhoz, hogy meghozzon egy ilyen döntést, ráadásul évek óta fiúként tekint magára. A szülők már tavaly is próbálkoztak a nem megváltoztatásával a dokumentumon, ezt azonban egy másik bíró megakadályozta, éppen azzal indokkal, hogy a kislány még túl fiatal ehhez a döntéshez. Az elmúlt egy év és egy másik bíró azonban a jelek szerint megtette a hatását, és immáron a kislány anyakönyvi kivonatán hivatalosan is az állhat, hogy ő fiú.

A genderideológia elburjánzását nemcsak a spanyol eset példázza jól, hanem egy amerikai is. New York városában egy gördeszkás versenyen a női kategóriában indult egy 29 éves transznemű nő, Ricci Tres. A biológiailag férfinak született versenyző meg is nyerte a versenyt, maga mögé utasított mindenkit, köztük a második helyezést elérő 13 éves lányt is, valamint a harmadik helyezett 16 évest. A hat döntős versenyző közül négyen 18 év alattiak voltak, így az erőviszonyok finoman szólva sem voltak kiegyenlítettek. A transznemű sportolók ügye egyébként is nagy figyelmet kap mostanában, miután több szövetség is megtiltotta a transznemű nők biológiai nőkkel szembeni versenyzését éppen amiatt, mert nem igazságosak az erőviszonyok.

Mindeközben a brit közmédia, a BBC vezetősége olyan képzésre küldte az alkalmazottait, ahol a genderideológiához kapcsolódó dolgokat tanulhattak, jelentette a brit The Telegraph. Például azt, hogy ma már több mint 150 gender létezik, és ezek száma folyamatosan nő. Emellett megjelentek új személyes névmások is a nemi semlegesség és a genderelvek jegyében, amelyeknek használatára buzdították a résztvevőket. Az alkalmazottak figyelmét arra is felhívták, hogy ha azt hallják, hogy valaki nem jól használja egy személy esetében a névmásokat, azt azonnal hívják félre, és magyarázzák el neki, mi a gond.

Az emberek neméről szóló diskurzus a politikai színtéren is állandó figyelmet kap. Az Egyesült Államokban több demokrata képviselő is kiállt egy olyan határozat támogatása mellett, amely a transzneműek jogairól szól. A törvénytervezet átfogó keretet adna a transznemű és nem bináris emberek számára, biztosítva azt, hogy ezeket az embereket nem éri diszkrimináció vagy üldözés a nemi identitásuk miatt.

A felmérések azonban azt mutatják, hogy az amerikai emberek nem támogatják teljes mértékben a genderideológiát és azt, hogy több mint százféle nemi identitás létezzen. A Pew Research friss felmérése azt mutatja, hogy az elmúlt években nőtt azon amerikaiak száma, akik szerint mindenkinek a születéskor meg van határozva a neme és ezáltal a nemi identitása. Az amerikaiak 60 százaléka van ezen a véleményen, míg tavaly ez az arány még 56 százalék volt, 2017-ben pedig csupán 54. Az eredményeket elnézve nem igazán éri el célját az amerikaiak körében a transzlobbi, amely azt sugallja, hogy bármikor meg lehet változtatni az ember nemét.

Eltitkolják a szülők elől a tananyagot

Nem hajlandó egy londoni iskola elárulni a szülőknek, hogy pontosan mit tanítanak a gyerekeknek a balliberális ideológiákról. A Haberdashers’ Hatcham College-ban folyó jelenségre az egyik anyuka hívta fel a figyelmet, miszerint a gyerekeknek posztert kellett készíteniük a Black Lives Matter mozgalomról. Más esetnél a diákok a fehér felsőbbrendűségről és az elnyomó rendszerről tanultak. Az iskola üzletileg érzékenynek titulálja a tananyagot, ami törvényileg védett, ezért nem hajlandó azt közzétenni.


Egy ügyvéd szerint azonban elfogadhatatlan ez a kifogás, ráadásul közérdek, hogy a szülők tudják, mit tanítanak a gyerekeiknek. Az iskola egyébként nem sokkal ezelőttig a Haberdashers’ Aske’s Hatcham College nevet viselte Robert Aske után, aki az intézmény adakozója volt az 1600-as években. Aske-ot azonban nemrég problémásnak ítélték, mivel egyszer befektetett egy vállalatba, amely rabszolgakereskedelemmel foglalkozott. Emiatt aztán már nem tartották illőnek, hogy az iskola a nevét viselje.
(BB)

Megválaszthatják a nemüket a németek

Tizennégy éves kortól mindenki szabadon megváltoztathatja majd nemcsak a keresztnevét, de a nemét is Németországban egy újonnan bemutatott, még formálódó törvénytervezet szerint. Marco Buschmann szövetségi igazságügyi miniszter és Lisa Paus család-, idős-, nő- és ifjúságügyi miniszter egy közös sajtótájékoztatón tegnap Berlinben elmondta: mindhárom kormánypárt egyetért abban, hogy a transzszexuálisokról szóló jogszabályt fel kell váltani egy új törvénnyel.

Szakértők ugyanis arra hívták fel a figyelmet, hogy a jelenlegi szabályozás nemcsak elavult, de diszkriminatív is. A törvénytervezet szerint 14 éves kortól egy egyszerű anyakönyvi eljárás révén mindenki önállóan és szabadon határozhatja meg a nemét és a keresztnevét, ehhez pedig nem lesz szükség semmiféle orvosi vizsgálatra, sem szakvéleményre. Marco Buschmann szerint bár statisztikailag ritka, de egyébként teljesen normális, hogy vannak olyan emberek, akiknek a szexuális identitása eltér a biológiai nemüktől.
(BB)

Kapcsolódó írásaink