Külföld

Budapesten tartottak konferenciát európai konzervatív és amerikai republikánus fiatalok

Tizenegy európai nemzeti-konzervatív ifjúsági társszervezet vett részt a Fiatal Republikánusok Nemzeti Federációja (Young Republican National Federation) elnökségi tagjaival együtt a május 21-én, Budapesten, a Városliget Caféban megrendezett Transzatlanti Patrióta Csúcstalálkozó - A nyugati megújulás jövője elnevezésű rendezvényen - derül ki a Republikánusok a Nemzeti Megújulásért (Republicans for National Renewal), a Fidelitas, és a Lega Giovani közös közleményéből.

Budapesten tartottak konferenciát európai konzervatív és amerikai republikánus fiatalok
Ez az első olyan kezdeményezés, melynek keretében egy sikeres együttműködés születhet az európai konzervatív és az amerikai republikánus fiatalok között
Fotó: Fidelitas

Ez az első olyan kezdeményezés, melynek keretében egy sikeres együttműködés születhet az európai konzervatív és az amerikai republikánus fiatalok között.

„Bízunk benne, hogy a rendezvény biztos alapot nyújt majd az amerikai republikánus fiatalok és európai társaik jövőbeli összefogásához és országaink között fonódó baráti kapcsolatok erősítéséhez” - mondta Mark Ivanyo, a Republikánusok a Nemzeti Megújulásért ügyvezető igazgatója.

„Azon döntésünk, hogy a Fidelitas legyen a rendezvény házigazdája, kitűnően szemlélteti Magyarország kulcsszerepét, mint a nyugati, nemzeti-konzervatív ébredés zászlóshajója” - fogalmazott. A csúcstalálkozó célja, hogy az amerikai és az európai konzervatívok megvitathassák elképzeléseiket a nemzeti szuverenitásról, illegális migrációról és a családok nemzetösszetartó szerepéről.

E kérdések megvitatását követően, egy közös értéknyilatkozat elfogadásával zárták a résztvevők az összejövetelt.

Kapcsolódó írásaink

Magyarország mutat példát a jobboldalnak

ĀA magyar Fidelitas, az amerikai Republikánusok a Nemzeti Megújulásáért és az olasz Lega Giovani szervezésében került megrendezésre a Transzatlanti Patrióta Csúcstalálkozó – A nyugati megújulás jövője elnevezésű rendezvény szombaton Budapesten