Külföld

„A nyugati civilizáció legsikeresebb politikai mozgalma a magyar jobboldal”

A nyugati civilizáció legsikeresebb politikai mozgalma a magyar jobboldal, a nyugati világ konzervatívjai pedig látják, értékelik az eddig elért sikereket, ezért tartják idén Budapesten a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű konzervatív politikai fórumot - közölte Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

„A nyugati civilizáció legsikeresebb politikai mozgalma a magyar jobboldal”
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója
Fotó: MH/Purger Tamás

Az igazgató azt mondta: az, hogy a konferenciát a magyar fővárosban rendezik meg, nemcsak elismerés, hanem fontos gesztus is a magyar jobboldal irányába.

Az esemény mottója az Isten, haza, család hármas egysége, a fórum főszónoka pedig Orbán Viktor miniszterelnök. A konferencián a teljes nyugati jobboldali elit - mások mellett volt amerikai szenátorok, kongresszusi képviselők, belga, olasz, spanyol, francia, osztrák pártpolitikusok, újságírók - vesznek részt - ismertette a részleteket.

Szánthó Miklós szerint a résztvevők látják, hogy Magyarországon sikeres védelmi mechanizmus alakult ki a liberálisok nézetei - például a multikulturalizmus, a határvédelem, a genderideológia - ellen és kíváncsiak a „receptre”, mert úgy érzik a magyar példával ők is választ adhatnak a liberális támadásokra.

A magyar jobboldal felismerte, hogy a demokrácia nem csak liberális lehet, és erre a felismerésre egyre többen kíváncsiak a Nyugaton - mondta a központ igazgatója.

Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség! Hivatalos: Orbán Viktor a CPAC Hungary főszónoka! - jelentette be szerda délután az Alapjogokért Központ Facebookon.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink