Külföld

Potápi Árpád János: A nemzetpolitkát a jövőben is a külhoni magyarsággal együtt alakítjuk

Rekordtámogatás

A folytonos és kiszámítható nemzetpolitika a biztosítéka a külhoni magyarság megmaradásának – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Választások után, kihívások előtt – Kárpát-medencei nemzet-politikai konferencián szombaton, Fiuméban.

Potápi Árpád János: A nemzetpolitkát a jövőben is a külhoni magyarsággal együtt alakítjuk
Jankovics Róbert HMDK-elnök Potápi Árpád Jánossal
Fotó: MTI/Nemzetpolitikáért Felelős

A tanácskozáson valamennyi külhoni – erdélyi, kárpátaljai, felvidéki, vajdasági, muravidéki – magyar párt vezetője részt vett. A rendezvénynek a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) székháza adott otthont. Potápi beszédében kiemelte, a nemzeti oldal hatalmas sikert ért el az áprilisi választásokon, ez pedig lehetővé teszi a tizenkét évvel ezelőtt elkezdett nemzeti építkezés folytatását.

Örömtelinek nevezte, hogy a külhoni magyarok rekordszám-ban vettek részt az idei választáson, és elsöprő többségben a Fidesz–KDNP-pártszövetséget támogatták. Az államtitkár továbbá köszönetet mondott a külhoni magyar pártok vezetőinek a támogatásért és az évek óta tartó kiváló együttműködésért is. Arra kérte őket, folytassák a közös munkát, hisz a nemzetpolitikát a jövőben is a külhoni magyarsággal közösen kívánják alakítani.

Kapcsolódó írásaink