Külföld

Rick Santorum is jön a budapesti konzervatív konferenciára

A két hét múlva, május 19-20-án rendezendő konzervatív konferencia egyik legnevesebb vendége, a volt amerikai elnökjelölt, Rick Santorum is üzent az érdeklődőknek az Alapjogokért Központ Facebook-oldalán.

Rick Santorum is jön a budapesti konzervatív konferenciára
Rick Santorum
Fotó: AFP/Saul Loeb

Santorum 1991-től 1995-ig az amerikai képviselőházban, majd 1995-től 2007-ig az amerikai szenátusban szolgált, ahol a hagyományos értékek védelméről volt ismert.

2012-ben és 2016-ban is indult az Egyesült Államok republikánus elnökjelöltségéért, és úgy vált széles körben ismertté, mint azoknak a konzervatívoknak a szószólója, akik nem érezték, hogy hallják a hangjukat Washingtonban.

Objektum doboz

Az iowai előválasztásokon aratott szenzációs győzelme az első számú jelöltek közé emelte, végül 11 államban nyert, közel 4 millió szavazatot szerzett és a második helyen végzett a 2012-es republikánus előválasztási folyamat során.

A volt elnökjelölt nagyra értékeli a magyar konzervatívok sikereit az elmúlt bő évtizedben, és nagy örömmel fogadta el az Alapjogokért Központ meghívását.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, Európában először Budapesten, május 19–20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, Konzervatív Politikai Akciókonferencia).

A rendezvényen a fentebb említett Santorum mellett részt vesz Václav Klaus volt cseh államfő és Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, valamint osztrák, spanyol, olasz, holland parlamenti és uniós parlamenti képviselők, továbbá amerikai kongresszusi képviselők. Online kapcsolódik majd be Nigel Farage brit politikus, Santiago Abascal, a spanyol jobboldali VOX párt elnöke, Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiség, és lesz egy meglepetés online fellépő is.

Kapcsolódó írásaink