Külföld

Budapesten találkoznak a világ konzervatívjai

Jobboldali reneszánsz

Európában először Budapesten, május 19–20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, Konzervatív Politikai Akciókonferencia) – közölte az Alapjogokért Központ igazgatója, Szánthó Miklós egy tegnapi budapesti sajtótájékoztatón.

Budapesten találkoznak a világ konzervatívjai
Szánthó Miklós
Fotó: Facebook

Az igazgató elmondta, az esemény főszónokának Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel. Kiemelte, a neomarxista liberálisok továbbra is gőzerővel folytatják ideológiai és érzelmi hadjáratukat. Emiatt a konzervatívoknak is meg kell védeniük az Isten, haza, család hármas egységét, a nyugati civilizáció zsidó–keresztény alapjait. Szánthó Miklós szerint a konzervatív, jobboldali politikusok és véleményformálók a rendezvényen együtt mutatnak majd erőt.

Többek között Budapestre jön Rick Santorum korábbi republikánus szenátor, Václav Klaus volt cseh államfő és Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, valamint osztrák, spanyol, olasz, holland parlamenti és uniós parlamenti képviselők, továbbá amerikai kongresszusi képviselők. Online kapcsolódik majd be Nigel Farage brit politikus, Santiago Abascal, a spanyol jobboldali VOX párt elnöke, Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiség, és lesz egy meglepetés onlinefellépő is. Magyarország ma a nyugati civilizáció egyetlen reménysége – mondta Szánthó.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom