Külföld

Tusk veszélybe sodorná hazánkat

Magyarország nem enged Brüsszel és a baloldal nyomásgyakorlásának – szögezte le Hollik István

Ha a magyar baloldalon és újdonsült támogatóján, Donald Tuskon múlna, hazánk belesodródna a háborúba, katonákat és fegyvert küldene Ukrajnába, valamint gazdaságát és energiabiztonságát veszélyeztető szankciókat támogatna.

Tusk veszélybe sodorná hazánkat
Donald Tusk kormányzása idején még egészen máshogy viszonyult az orosz elnökhöz
Fotó: MH/Török Péter

Az Origo hírportál hétfői összeállítása szerint az Európai Néppárt és a lengyel liberális Polgári Platform elnöke az ukrajnai háború kezdete óta kritizálja hazánkat, amiért nem járul hozzá ahhoz, hogy területén keresztül halált okozó fegyvereket szállítsanak Ukrajnába. A kormány többször is hangsúlyozta, hogy Magyarország ki akar maradni a háborúból, a szállítmányok pedig veszélybe sodornák Kárpátalját.

Tusk – aki beszédet mondott a baloldal március 15-i rendezvényén – az elmúlt hetekben azzal a megcáfolt álhírrel támadta Magyarországot, hogy az utolsók közt ellenzi az Oroszország elleni szankciókat. A még szigorúbb szankciókat követelő egyik posztját a lengyel politikus egy fegyvert tartó ukrán kislánnyal illusztrálta.

Az elmúlt években többször emlékeztették rá Tuskot, hogy kormányfőként még egészen máshogy viszonyult Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz. Egy kormánypárti politikus farizeusnak nevezte a szmolenszki légi katasztrófa évfordulóján, felidézve, hogy Tusk mosolyogva üdvözölte Putyint, amikor 2010-ben az orosz és a lengyel kormány képviselői Szmolenszkbe utaztak. Azzal is vádolták Tuskot, hogy akadályozta a Szmolenszkkel kapcsolatos nyomozást, valamint többek közt előnytelen szerződést kötött az orosz gázvállalattal.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója videónyilatkozatában úgy fogalmazott: teljesen nyilvánvaló, hogy a háborúpárti Donald Tusknak nem számít a magyar emberek biztonsága, és az elmúlt napok nyilatkozatai azt mutatják, hogy a baloldalnak, Gyurcsány Ferencnek és Márki-Zay Péternek sem. „Ha az ő döntésükön múlna, Magyarország már rég belesodródott volna ebbe a háborúba, a kormány azonban ezt nem fogja engedni, jöjjön a nyomás akár Brüsszeltől, akár a magyar baloldaltól. Magyarországnak ki kell maradnia ebből a háborús konfliktusból, csak így védhetjük meg a magyar emberek békéjét és biztonságát” – magyarázta.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom