Külföld

Háborús helyzetben minden szónak fokozott ereje van

Az Európai Parlament kiemelt vitaként tűzte napirendjére Európa biztonsági helyzetét az Ukrajnával szembeni orosz agressziót és inváziót követően. Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke a vitában kiemelte: ”Meg kell akadályozni, hogy a háború Ukrajnán túlra terjedjen. Magyarország elkötelezett a béke helyreállítása mellett.”

Háborús helyzetben minden szónak fokozott ereje van
Ukrán állampolgár búcsúzik gyermekétől Kijevben
Fotó: Sergei CHUZAVKOV / AFP

Elfogadhatatlan Oroszország katonai agressziója. Európa közös érdeke, hogy Ukrajnában visszaálljon a béke és a biztonság. Fontos a NATO külügyminiszterek döntése, miszerint a NATO nem lesz a háború részese. Meg kell akadályozni, hogy a háború Ukrajnán túlra terjedjen - mondta el Gál Kinga.

Minden olyan lépést el kell kerülnünk, amely belerángatná hazánkat a háborúba, vagy veszélybe sodorná a magyar emberek életét biztonságát. Nem szabad engednünk, hogy a háború árát a magyar emberek fizessék meg. Ezért minden, a magyar ellátásbiztonságot veszélyeztető intézkedést ellenzünk - hangsúlyozta a képviselő.

A Fidesz képviselője a hétvégén járt az ukrán-magyar határon, elmondta: „Láttam az érkező menekülteket, szinte csak nőket, gyermekekkel. A mára közel 190.000 menekültön egy emberként segít az ország, érkezzenek Ukrajna bármely részéről. Magyarország egyik legnagyobb humanitárius akciója zajlik."

Gál Kinga hozzátette: elfogadhatatlan a rengeteg ellenünk gerjesztett rosszindulatú álhír, dezinfomáció, amik akár a határ túloldalán élő magyarok biztonságát is veszélyeztetik. Háborús helyzetben minden szónak fokozott ereje van. Akár egy rossz mondattal is bajt lehet okozni. Felkérem az ellenzéket és a magyar baloldal összes EP-képviselőjét, hogy álhíreikkel, kijelentéseikkel ne veszélyeztessék a magyarok békéjét és biztonságát határon innen vagy túl.

Kapcsolódó írásaink