Belföld

„Ha a baloldalon múlna, már brutális háborús infláció lenne”

 Ha a baloldalon múlna, már „brutális háborús infláció” lenne - kommentálta a Fidesz szerdai közleményében azt, hogy a DK-s Varga Zoltán sajtótájékoztatón a kormány felelőtlenségének tulajdonította, hogy történelmi mélypontra került a forint.

„Ha a baloldalon múlna, már brutális háborús infláció lenne”
A baloldal miniszterelnök-jelöltjének összevissza beszéde és felelőtlen követelései a magyar emberekre, a magyar gazdaságra és az árakra is veszélyesek
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

„Ha a baloldalon múlna, akkor már brutális háborús infláció lenne Magyarországon, mert a baloldal miniszterelnök-jelöltje háborúba sodorná az országot, eltörölné a rezsicsökkentést, elzárná a gázt” - írta közleményében a kormánypárt, hozzátéve, hogy a baloldal energiaszankciókat akar és ellenzi az árstopokat is.

A Fidesz szerint a „baloldal összevissza beszéde” és felelőtlen követelései a magyar emberekre, a gazdaságra és az árakra is veszélyesek.

A nagyobbik kormánypárt közölte: az infláció egész Európában magas a járvány okozta gazdasági hatások, az energiaárak emelkedése, a háború és a szankciók miatt, a magyar infláció pedig az uniós középmezőnybe tartozik.

Hangsúlyozták, hogy a magyar embereket több intézkedés is védi az áremelkedéstől: amellett, hogy emelkedtek a bérek és a nyugdíjak, a kormány garantálja a rezsicsökkentéssel lenyomott energiaárakat, bevezette az élelmiszerárstopot, a benzinárstopot, a kamatstopot. Ezek az intézkedések 3-4 százalékponttal segítenek az infláció leszorításában - írták.

Kapcsolódó írásaink

Inflációmérséklő intézkedések

ĀAz ármaximálások egy ember átlagos havi kiadásának 15,2 százalékát érintik, az élelmiszerár-plafon jótékony hatása először a februári adatokban jelenik meg