Külföld

Varga Judit: A német jobboldal vezetői végleg az önfeladás útjára léptek

Egy újabb ok, amiért meg kell védenünk keresztény identitásunkat: a német jobboldal vezetői végleg az önfeladás útjára léptek. Az egykor szebb napokat is látott Kereszténydemokrata Unió (CDU), Angela Merkel egykori pártja egy belső elemzésében már a kereszténységre utaló C betűt is elhagyná, mivel az szerintük akadályként hathat a nem keresztények számára, hogy azonosuljanak a párt célkitűzéseivel - írta Varga Judit csütörtökön Facebook-oldalán.

Varga Judit: A német jobboldal vezetői végleg az önfeladás útjára léptek
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

Az igazságügy miniszter úgy fogalmazott: a német jobboldal tehát végleg feladni látszik mindazon értékeit, melyek mentén egykor a párt legnagyobb alakja, Konrad Adenauer dolgozott Németországért és Európáért.

Őt idézve: „Azért nevezzük magunkat Kereszténydemokrata Uniónak, mert ezek az alapelvek, amelyek a nyugati kereszténység szellemi talaján állva fejlődtek ki, alkotják egész munkánk alapját.”

Mindeközben Németországban idén már 50 százalék alá eshet a keresztények száma, az új balliberális kormány pedig bevándorló országnak nyilvánította saját hazáját. A CDU ebbe a masszába óhajtana beolvadni - mutatott rá Varga Judit. Hozzátette: ha már ők elfelejtették, mi azért helyettük is emlékeztessük egész Európát Adenauer szavaira:

„Minden munkánk során, mindig tartsunk szem előtt egy eszményt, a keresztény eszményt, mert a kereszténység hangsúlyozta először az ember szabadsághoz való jogát.”

Kapcsolódó írásaink