Külföld

Varga Judit: Farkast kiáltanak Brüsszelben

Liberális hazugságok

A választások közeledtével egyre több fegyvert élesít a liberális gőzhenger a magyar kormány ellen – írta Varga Judit igaz­ságügyi miniszter a közösségi oldalán.

A tárcavezető a Nemzetközi Demokrácia és Választási Segítségnyújtási Intézet napokban Brüsszelben bemutatott demokráciajelentésére reagált. Szerinte a szervezet újra farkast kiált, sokadszorra temeti a magyar demokráciát, de nem támasztja alá az olyan megállapításait, mint hogy „Magyarországon korlátozták a polgárok jogait, a kormány pedig még több hatalmat kapott.”

A dokumentum felhasznál olyan forrásokat is, mint az a liberális, brüsszeli Politico, amelyik júniusban megtagadta a miniszter gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos véleménycikkének publikálását. A tárcavezető leszögezte, hogy a magyar kormány meg fogja védeni a magyar emberek érdekeit. Varga Judit az alakuló német kormányról szólva a Facebookon azt írta, a koalícióra készülő pártok „saját genderőrületüket más országokra is rá akarják erőltetni”, hazánk viszont továbbra is ellenáll.

Kapcsolódó írásaink