Külföld

Hidvéghi: Brüsszel nem tűri a jobboldali kormányzást

Az Európai Parlament szerda este a jogállamiság szlovéniai helyzetéről vitázott. Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője felszólalásában hangsúlyozta, hogy az aggodalom a jogállamiságért csak egy álca. Egyszerűen arról van szó, hogy az Európai Parlament baloldali többsége az Európai Bizottság asszisztálása mellett minden jobboldali kormányt megtámad.

Hidvéghi: Brüsszel nem tűri a jobboldali kormányzást
Hidvéghi: Brüsszel nem tűri a jobboldali kormányzást
Fotó: Európai Parlament

Az Európai Parlamentben szerda este a szlovén jogállamiság, illetve az Európai Ügyészség szlovén tagjainak kinevezése volt napirenden. Hidvéghi Balázs felszólalásában elmondta, hogy a baloldal már jó ideje ugyanabból a receptből főz: „Vegyünk egy sikeres jobboldali kormányt, találjunk ki teljesen alaptalan vádakat, öltöztessük ezt jogi köntösbe, aztán vegyük napirendre, mint jogállamisági problémát”.

Kiemelte: a baloldal igazi baja Magyarországgal, Lengyelországgal, vagy most éppen Szlovéniával, hogy ellentétben Nyugat-Európával, ezeken a helyeken nincs teljes balliberális túlsúly a közbeszédben. „Ezekben az országokban az emberek valódi vitákat folytathatnak, anélkül, hogy a túltolt politikai korrektség tabui korlátoznák őket” - tette hozzá a képviselő.

A Fidesz politikusa elmondta, teljesen lényegtelen, hány úgynevezett „tényfeltáró” bizottság érkezik ezekbe az országokba. „Szerencsére a kormányokról maguk az emberek dönthetnek, méghozzá teljesen szabadon, nem pedig Önök” - zárta beszédét az Európai Parlamentnek címezve Hidvéghi Balázs.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom