Külföld

Fidesz: Magyarország élre tört az uniós források felhasználásában

Magyarország élre tört az uniós források felhasználásában - írja Kósa Ádám és Deutsch Tamás európai parlamenti képviselők a lapunkhoz eljuttatott közleményben. 

Fidesz: Magyarország élre tört az uniós források felhasználásában
Kósa: A magyar kormány kemény munkájának köszönhetően Magyarország esetén a forrásvesztés esélye nem áll fenn
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Az Európai Számvevőszék az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén mutatta be 2020-as éves jelentését, amelyben megállapítja, hogy Magyarország teljesítménye kiemelkedő volt a 2014-2020-as pénzügyi időszakban. „2020 végéig az európai strukturális és beruházási alapokból Magyarország közel 15 és fél milliárd eurót használt fel, amellyel lakosságarányosan a legjobb eredményt érte el a V4 országok közül, az egész EU-t tekintve pedig negyedik helyen áll a három balti állam mögött” - emelte ki Kósa Ádám, a Fidesz képviselője.

A jelentés szerint több tagállam behozhatatlan lemaradással küzd a pénzek lehívásában, ami a hétéves pénzügyi időszak végéhez közeledve komoly veszteségeket fog okozni számukra. Kósa Ádám kiemelte: „A magyar kormány kemény munkájának köszönhetően Magyarország esetén a forrásvesztés esélye nem áll fenn.” Hozzátette: „A közbeszerzések vonatkozásában az Európai Bizottság belső piaci eredménytáblája alapján Magyarország az uniós középmezőnyben található, Németország, Írország vagy a Benelux államok társaságában”.

Deutsch Tamás már a jelentés szakbizottsági bemutatása kapcsán elmondta: „A magyar kormány korrupcióval szembeni zéró toleranciájának és a 2011-ben megerősített közbeszerzési szabályoknak köszönhetően hazánkban 2010 óta folyamatosan javul a források felhasználásának szabályossága és hatékonysága, és ez visszaköszön a Számvevőszék jelentésében is.”

Kapcsolódó írásaink

Orbán Viktor: A rezsiharc örök

Ā„Vagyunk mi, akik a rezsit csökkentettük, alacsonyan akarjuk tartani, és vannak, akik azt mondják, hogy ez észszerűtlen, hagyni kell, hogy a piac szabályozza ezt a kérdést” + TELJES BESZÉD + VIDEÓ