Külföld

Varga Judit: Nemet mondunk a birodalmi törekvésekre!

A napokban újra előtérbe helyezte a többségében baloldali és zöld politikusokat tömörítő Spinelli-csoport az úgynevezett transznacionális lista tervezetét egy strasbourgi vita alkalmával - jelentette ki Varga Judit a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben.

Varga Judit: Nemet mondunk a birodalmi törekvésekre!
Mi, józanul gondolkodó magyarok és közép-európaiak azonban megálljt fogunk parancsolni minden ilyen törekvésüknek - írja Varga Judit
Fotó: Facebook/Varga Judit

A javaslat alapján az Európai Parlamentbe egy nemzetek feletti listáról is bejuthatnának jelöltek.

Az európai baloldal ezzel egy olyan európai választókerület létrehozásán dolgozik, amely épp csak azt az apró részletet veszi semmibe, hogy ehhez először a szerződéseket kellene módosítani a tagállamok vezetőinek hozzájárulásával - emelte ki az igazságügyi miniszter.

Hozzátette: hazánk visszautasítja ezt a tervet, hiszen az csak éket verne a tagállamok közé, amely az egyébként is ingatag európai demokrácia további rombolásához vezetne. Ahogy azt ugyanis az Európai Unióról szóló szerződés is kimondja, az Unió tiszteletben tartja a tagállamok nemzeti identitását, ami nem lehetséges az országok szuverenitásának és nemzeti sokszínűségének megőrzése nélkül.

Egy dologra viszont érdemes figyelni: végleg bebizonyosodott, hogy az EPP mára egy baloldali párttá vált, melynek vezetője, Manfred Weber, aki pártjával 2018-ban még leszavazta ezt a tervezetet, ma már lelkesen támogatja a transznacionális listát és vele együtt az egyre mélyülő Európát - hívta fel a figyelmet Varga Judit.

„Mi, józanul gondolkodó magyarok és közép-európaiak azonban megálljt fogunk parancsolni minden ilyen törekvésüknek.”

Kapcsolódó írásaink