Külföld

„Nincs új a Nap alatt, ha Magyarország lejáratásáról van szó”

A minap tette közzé előzetes észrevételeit Magyarországról Irene Khan, az ENSZ vélemény- és véleménynyilvánítási szabadsággal foglalkozó különmegbízottja. Szóba is került persze a balliberális mantrák mindegyike a médiaszabadság és médiapluralizmus kérdésétől kezdve egészen a gyermekvédelmi törvényig - írta Varga Judit igazságügyi miniszter kedden délelőtt a Facebookon.

„Nincs új a Nap alatt, ha Magyarország lejáratásáról van szó”
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

A tárcavezető úgy fogalmazott: úgy tűnik, Megbízott asszonynak az a mérgező környezet, ha egy országban nincs túlsúlyban a liberális fősodor, hanem épp csak annyira van jelen, mint a konzervatív oldal. Sajnáljuk, ha egyesek nem azt a liberális hegemóniát találják itthon, mint amit a „fejlett” Nyugaton megszokhattak, számunkra azonban a médiapluralizmus a különböző nézetek egyenlő megjelenését jelenti - tette hozzá.

Azt is lassan megszokhatjuk, hogy a szokásos frázisokkal próbálják a gyermekeink védelmében tett intézkedéseket is élesen bírálni. Ezzel kapcsolatban ugyanakkor álláspontunk világos: senki, még az ENSZ sem mondhatja meg a magyar szülőknek, hogyan neveljék gyermekeiket. Ez az ő kizárólagos joguk, amit mindenkinek tiszteletben kell tartania - szögezte le az igazságügyi miniszter.

Varga Judit bejegyzése zárásaként rámutatott, hogy a teljesen „független és objektív” Irene Khan egyébként nyolc évig volt a Soros György által is bőségesen megfizetett egyik NGO főtitkára.

Kapcsolódó írásaink