Külföld

Deutsch: Az Európai Bizottság cserben hagyta Lengyelországot és Magyarországot

Az Európai Parlament kedden tartott plenáris ülésén vitát tartott az október 21-22-i Európai Tanács következtetéseiről. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője felhívta a figyelmet, hogy Brüsszel a hatalmával visszaélve a világjárvány, egy súlyos migrációs válság, sőt egy hibrid háború kellős közepén indított megalapozatlan jogi eljárásokat a két ország ellen, amivel hátba támadja a lengyeleket és a magyarokat.

Deutsch: Az Európai Bizottság cserben hagyta Lengyelországot és Magyarországot
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője
Fotó: Polgári Magyarországért Alapít

Az Európai Bizottság arcul csapta az uniós szolidaritást, cserbenhagyta Magyarországot és Lengyelországot - tette hozzá a delegációvezető.
 
„Az Európai Bizottság jogellenesen tartja vissza a Magyarországnak és Lengyelországnak járó helyreállítási forrásokat és ezzel szándékosan árt a két országnak” - fogalmazott Deutsch Tamás.

A fideszes képviselő szerint „Brüsszel gyakorlatilag mindent finanszíroz, ami növeli a migrációs nyomást, egyedül egy dologra nem ad pénzt, ez pedig a határ fizikai megvédése”. „Pedig a határvédelemmel Magyarország nem csupán saját magát, hanem egész Európát is védi” - emlékeztetett.
 
Deutsch Tamás elfogadhatatlannak nevezte, hogy az Európai Bizottság a klímaváltozás elleni küzdelem költségeit klímaadó formájában a családok millióival akarja megfizettetni, ahelyett, hogy a klímaromboló nagyvállalatok fizetnének.
 

Kapcsolódó írásaink