Külföld

Varga Judit: Ha Európa hátat fordít a nemzeteknek, elveszíti a lelkét

Ha Európa hátat fordít a nemzeteknek, akkor nemcsak erejét, hanem a lelkét is el fogja veszíteni, éppen ezért nem szabad hagynunk, hogy a brüsszeli elit eltérítse az Európa jövőjéről szóló konferenciát eredeti céljától - tudatta csütörtöki Facebook-bejegyzésében Varga Judit.

Varga Judit: Ha Európa hátat fordít a nemzeteknek, elveszíti a lelkét
Varga Judit igazságügyi miniszter (j), André Kuper tartományi házelnök úr (b) és az észak-rajna-vesztfáliai Landtag képviselői
Fotó: Facebook / Varga Judit

Az igazságügyi tárca vezetője közölte: elképzelhetetlen, hogy virágzó Európai Uniót építsünk fel az európai országok szuverenitását valóban képviselő nemzeti parlamentek megfelelő bevonása nélkül.

"Az EU fennállása óta talán soha sem volt annyira megosztó, mint napjainkban. Vannak, akik úgy vélik, már csak az »Európai Egyesült Államoknak« van esélye átvészelni a 21 század kihívásait" - mutatott rá a tárcavezető, hozzátéve: a megoldás csakis az lehet, ha hűek maradunk az erős nemzetek erős Európájához, mert a tagállamok sokszínűsége érték, és a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködés pedig a siker kulcsa, hiszen csak így lehet erős hidakat építeni.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink