Külföld

Szijjártó: A lengyelek hasonló támadás alatt állnak, mint 2015-ben Magyarország

A lengyelek hasonló támadás alatt állnak, mint amilyen Magyarországot érte 2015-ben, amikor migránsok indítottak támadást Röszkénél - írta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.

Szijjártó: A lengyelek hasonló támadás alatt állnak, mint 2015-ben Magyarország
Migránsok a lengyel-fehérorosz határt védő kerítésnél
Fotó: AFP/BELTA/Leonid Shcheglov

Szijjártó Péter bejegyzésében az olvasható: „2015-ben egy migránshorda indított támadást Röszkénél a hazánkat védő határőrökkel szemben. Kövekkel, betondarabokkal, üvegekkel dobálták a magyar határőröket, akik egy idő után kénytelenek voltak reagálni.”

A nemzetközi liberális mainstream összes médiuma ott volt a helyszínen, és „élőben hazudoztak arról, hogy mi történt, pontosabban, hogy mi nem történt” - fogalmazott a miniszter, hozzátéve: ártatlan menekültekről és brutális magyar rendőrökről szóltak a hírek.

Objektum doboz

Szijjártó Péter megjegyezte azt is, hogy az Európai Parlament „busásan megfizetett képviselői pedig még határozatot is elfogadtak a Magyarországra betörni akaró, a magyar rendőröket megtámadó vandálok védelmében”.

„Most a lengyelek állnak hasonló támadás alatt. Kitartás, Barátaink, Veletek vagyunk! Védjétek a hazátokat, védjétek Európát, ne törődjetek a hazugságokkal!” - zárta bejegyzését a miniszter.

Kapcsolódó írásaink