Külföld

Magyarország migrációval kapcsolatos álláspontja változatlan

Amellett, hogy Magyarország az Európai Unió Bíróságának a Stop Soros-törvénycsomag kapcsán hozott ítéletét – ahogy tette ezt a korábbi ítéletek esetében is – tiszteletben tartja, fenntartjuk a jogot ugyanakkor arra, hogy Magyarország fellépjen a külföldről finanszírozott NGO-k, köztük a Soros György által finanszírozott szervezetek politikai befolyásszerzésre, beavatkozásra irányuló, vagy éppen a migráció előmozdítása kapcsán folytatott tevékenységével szemben - írta Kovács Zoltán kedden a Facebook-oldalán.

Magyarország migrációval kapcsolatos álláspontja változatlan
Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár sajtótájékoztatót tart a migránsok betelepítésének elutasítása témában a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár leszögezte: Magyarország álláspontja a migráció kapcsán továbbra is változatlan: a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a problémát idehozni. Azaz az Európába irányuló migrációt meg kell állítani és Európa jövőjét a családokra kell alapozni. Magyarország és a magyar Stop Soros-törvény továbbra is a bevándorláspárti tervek útjában áll.

A kormánypárti politikus posztjában rámutatott: Brüsszel továbbra is azt akarja elérni, hogy Magyarország adjon szabad utat a migránsoknak és a migrációt menedzselő Soros-szervezeteknek. A brüsszeli bizottság kezdeményezésére az Európai Bíróság ma arra az álláspontra jutott, hogy sérti az uniós jogot a 2018-ban elfogadott Stop Soros-törvény, amely büntethetővé tette az illegális migráció szervezését és finanszírozását, és a törvénnyel párhuzamosan elfogadott alkotmánymódosítás megtiltotta a bevándorlók tömeges betelepítését is.

Az államtitkár emlékeztetett: a törvényt a kormány kezdeményezésére három éve fogadta el az Országgyűlés és annak célját a magyar emberek is többször támogatták, amikor a nemzeti konzultációk során kifejezték, hogy azt várják a kormánytól, hogy védje meg Magyarországot a migrációtól.

A törvény kezdettől a bevándorláspártiak útjában áll, elfogadása után azonnali össztüzet indított Magyarországra a bevándorláspárti baloldal, és a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok nyomására a brüsszeli bizottság pedig kötelezettségszegési eljárást indított hazánk ellen.

Miután a kormány kitartott a törvény mellett, Brüsszel perre vitte a Stop Sorost. Amíg nemzeti kormány van Magyarországon, érvényesíteni fogja a magyar emberek akaratát és megakadályozza, hogy Magyarországból is bevándorlóországot csináljanak - zárta bejegyzését Kovács Zoltán.

Kapcsolódó írásaink