Külföld

Görögország több városában összecsaptak tüntetők rendőrökkel

Tüntetők csaptak össze rendőrökkel Görögország több városában hétfőn. A tiltakozó hullám azután kezdődött, hogy rendőrök lelőttek egy húszéves fiatalt.

Görögország több városában összecsaptak tüntetők rendőrökkel
A tüntetések azután kezdődtek, hogy a rendőrség halálosan megsebesített egy fiatal autótolvajt, akit fél Athénon keresztül üldöztek
Fotó: GreekReporter.com

Baloldali tüntetők kövekkel és más tárgyakkal dobálták a rendőröket Athén belvárosában, a „gyilkos rendőrök” jelszót skandálva - mondták el szemtanúk.

A rendőrök könnygázzal és hanggránáttal próbálták meg feloszlatni a tömeget.

A feldühödött tüntetők egyik csoportja elfoglalta a görög fővárost Petrasz kikötőjével összekötő főútvonalat, a rendőrök ismét közbeléptek, könnygázt és gumibotot vetettek be, hogy megtisztítsák az utcákat.

A tüntetések azután kezdődtek, hogy a rendőrség halálosan megsebesített egy fiatal autótolvajt, akit fél Athénon keresztül üldöztek. A halálos lövés előtt az elkövető nekihajtott a motoros rendőröknek, akik közül heten megsebesültek.

Az állami műsorszolgáltatók szerint a kormány kérte annak kivizsgálását, hogy a rendőrök nem alkalmaztak-e túlzott erőt.

Kapcsolódó írásaink

Hatalmas az érdeklődés az Elk*rtuk-ra

ĀA Karácsony Gergelyék fennhatósága alá tartozó mozi korábban azzal érvelt, hogy az amerikai filmek miatt az emberek nem lesznek kíváncsiak Kálomista Gábor politikai krimijére