Külföld

Varga Judit: Továbbra is dobogós helyen!

Az Európa jövőjéről szóló konferencia-sorozat regisztrált eseményeinek száma átlépte a kétezret. Hazánk 160 regisztrált eseménnyel az országok ranglistáján a harmadik helyen áll jelenleg is Németország és Olaszország mögött - hívta fel a figyelmet Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldalán.

Varga Judit: Továbbra is dobogós helyen!
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook / Varga Judit

Ahogy a statisztika is mutatja, a magyar emberek elkötelezettek Európa jövőjét illetően, nem véletlen, hogy Magyarország elsőként fogalmazta meg vízióját 7 pontban a kontinensünket érintő legfontosabb kérdésekről.

Ilyenkor nehéz dolga lehet azoknak, akik igazságtalanul azzal vádolják Magyarországot, hogy Lengyelországgal együtt az Egyesült Királyság útjára lépne.

Mi azért dolgozunk, azért vagyunk aktívak a eszmecserében és a közös gondolkodásban mert egy olyan Európában akarunk élni, amely hű saját szellemi és kulturális örökségéhez. Ahol nem gúnyolják a nemzeti elköteleződést és nem relativizálják család fogalmát - hangsúlyozza az igazságügyi miniszter.

Tudjuk, hogy Európa csak akkor lehet erős, ha a tagállamai erősek és csak egy ilyen, cselekvőképes Európa tudja kiállni az idők próbáját. Ezt az elvet képviseltem és fogom képviselni a konferencia-sorozat mai vezető testületi online ülésén is, ahol a rendezvény őszi állomásait fogjuk megvitatni a tagállamok képviselőivel.

A jelenleg folyó konzultáció nem lehet teljes a magyarok véleménye nélkül. Most itt az alkalom, hogy végre közvetlenül üzenjünk Brüsszelnek, legyen szó migrációról, családról, vagy közös értékeink védelméről - jegyezte meg Varga Judit.

A posztban mindenkit arra bátorít, hogy éljen a lehetőséggel, regisztráljon a www.futureu.europa.eu honlapon, és ossza meg véleményét, gondolatait közös kontinensünk jövőjéről.

„Ez egy vissza nem térő alkalom, csavarjuk fel a hangerőt, mutassuk meg Európának a magyarok hangját!”

Kapcsolódó írásaink