Belföld

Amikor Európa és Brüsszel mélyen hallgatott

15 éve ezen a napon derült ki ország-világ számára, hogy Gyurcsány és szövetségesei hazudtak „reggel, éjjel meg este”, hogy kormányzás helyett félrevezettek mindenkit, hogy a csőd szélére vezették Magyarországot - emlékeztetett Varga Judit a közösségi oldalán.

Amikor Európa és Brüsszel mélyen hallgatott
Varga Judit, igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook / Varga Judit

Az igazságügyi miniszter kiemelte, hogy az ellenzéki térfelet ma is irányító Gyurcsány az őszödi beszéd kiszivárgása után lemondás helyett a rendszerváltoztatást követő legmélyebb jogállamisági és erkölcsi válságba lökte hazánkat: rendőri túlkapások, minden jogi alap nélkül elrendelt előzetes letartoztatások tömkelege, gumilövedékkel megvakított emberek, összevert fiatalok és idősek, azonosítószám nélküli rendőrök, lovasroham békés tüntetők ellen, hónapokig műveleti területté nyilvánított és kordonokkal körülzárt Kossuth tér, véresre vert országgyűlési képviselő.

„Európa és Brüsszel ekkor természetesen mélyen hallgatott.”

Nem volt akkor se Sargentini-jelentés, se 7-es cikkely szerinti eljárás, nem aggódott a magyar demokrácia és jogállamiság helyzete miatt sem az Európai Bizottság, sem az Európai Parlament, sem a ma minden nap világvégét vizionáló jól ismert civil szervezetek - emelte ki Varga Judit.

Objektum doboz

Gyurcsány és csapata nem bánt meg semmit, nem kért bocsánatot senkitől. Ne legyen kétségünk afelől, hogy ha lehetőséget kapna, akkor az ellenzék valódi irányítójaként ugyanott folytatná, ahol abbahagyta, természetesen Brüsszel asszisztálása mellett - zárta bejegyzését a miniszter.

Kapcsolódó írásaink