Külföld

Varga Judit: Magyarország meg fogja védeni kultúráját

„Levél elküldve, érvek kifejtve. Most már a Bizottságnál pattog a labda!” - számol be Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldalán, az Európai Bizottságnak írt válaszlevelét követően.

Varga Judit: Magyarország meg fogja védeni kultúráját
Varga Judit, igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook / Varga Judit

A gyermekvédelmi törvény elfogadása után az Európai Bizottság 2021. július 15-én hivatalos felszólítást küldött Magyarország kormányának, ezzel kötelezettségszegési eljárást indítva hazánkkal szemben. Azért próbálnak megbüntetni minket, mert nem engedjük be az LMBTQ-lobbit a magyar iskolákba és óvodákba - hívja fel a figyelmet az igazságügyi minsizter.

A Thierry Breton uniós biztosnak szerdán határidőre megküldött válaszlevélben részletesen fejtettem ki a magyar kormány álláspontját a gyermekvédelmi törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásról és a Bizottság hivatalos felszólításában szereplő tárgyi, valamint szakmai tévedésekről.

Magyarország meg kívánja és meg is fogja védeni kultúráját, nemzeti identitását és ebből fakadó családi értékeit: mint szabad és független országnak, ezt a jogot az uniós és nemzetközi jog egyaránt garantálja.

A Szerződések és az Alapjogi Charta alapján sem írhatja elő az Unió, vagy bármely egyéb testület, hogy a magyar szülők Magyarországon miként neveljék a gyermekeiket.

Továbbra is biztosítjuk, hogy kizárólag a szülő dönthessen saját gyermeke neveléséről, senki ne kényszeríthesse annak eltűrésére, hogy gyermeke a beleegyezése nélkül kapjon szexuális felvilágosítást, vagy szembesüljön az életkorának nem megfelelő, káros tartalommal.

Felvilágosító előadásokat csak megfelelő képzettséggel rendelkező személyek tarthatnak kizárólag pedagógus jelentétében.

Visszautasítjuk, hogy a törvény célja a kirekesztés, vagy a hátrányos megkülönböztetés lenne, a törvény kizárólag a magyar gyermekek neveléséről és a kiskorúak védelméről szól.

A törvény felnőttek életébe semmilyen módon nem szól bele, a szexuális kisebbségek jogait semmilyen módon nem csorbítja.

Magyarországon a vallási, etnikai, szexuális és bármely egyéb kisebbségek jogait garantáljuk, a magyar Alaptörvény szigorúan tiltja, a törvényeink szigorúan büntetik a kisebbségeket érintő kirekesztő és diszkriminatív megnyilvánulásokat - jegyzi meg Varga Judit közösségi oldalán.

Kapcsolódó írásaink

„Brüsszel behódolást vár el”

ĀArra használják fel a helyreállítási alapokat, hogy olyan nemzeti politikákba is beleszóljanak, amihez semmi közük - jelentette ki Varga Judit