Külföld

„Mitt Romney támadást indított a sajtószabadság és a demokrácia ellen”

Mitt Romney durva támadást indított a sajtószabadság és a demokrácia ellen - közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebookon.

„Mitt Romney támadást indított a sajtószabadság és a demokrácia ellen”
Mitt Romney Utah-i szenátor
Fotó: Mandel NGAN / AFP

Szijjártó Péter bejegyzésében kifejtette, az amerikai szenátor azért bírált egy amerikai televíziós újságírót, mert elmondta a saját véleményét Magyarországról, „amely történetesen nem esett egybe a liberális mainstream hazánkkal szembeni hazugsághadjáratával”.

Kiemelte, Mitt Romney a kormányt azzal vádolta, hogy a népakarattal szemben kormányoz, „holott a népakarat a választáson fejeződik ki, márpedig mi egymás után háromszor kaptunk kétharmados felhatalmazást egy olyan választási rendszerben, ahol mindenkinek egyenlő súlyú szavazata van, függetlenül a lakóhelyétől”.     

Objektum doboz

„Demokráciát és sajtószabadságot féltő NGO-k, ébresztő!” - zárta üzenetét Szijjártó Péter.
 

Kapcsolódó írásaink

Biden elnök nem aggódik a határokért

ĀAz Egyesült Államok szuverenitását és biztonságát védőknek egyre jobban meg van kötve a kezük, míg a baloldali politikusok a maguk hasznára fordítják a káoszt

„Erőteljes” videók, kitartó szenátorok

ĀTrump ügyvédei és Ted Cruz is úgy fogalmaztak: a vád által az impeachment tárgyalásán bemutatott felvételek hatásosak voltak, de nem bizonyítják a volt elnök bűnösségét