Külföld

Varga Judit: Soha nem adjuk fel!

Magyarország tovább küzd azért, hogy Európa visszatérjen a helyes pályára – erről és számos más, a kontinensünket érintő témában adtam interjút a spanyol El Correo de España lapnak, amelyet nagy örömömre Szlovéniától, Olaszországon keresztül Franciaországig, valamint Németországtól Lengyelországig több helyen is közzétettek - írta Facebook-oldalán Varga Judit.

Varga Judit: Soha nem adjuk fel!
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

Az igazságügyminiszter megosztotta: a migrációval kapcsolatban hangsúlyozta a kormány hosszú éve változatlan álláspontját. Nem fogunk engedni a nyomásnak sem határainkon, sem a brüsszeli tárgyalóasztalnál - tette hozzá.

Továbbra is vannak olyan hangok, amelyek büntetni akarják a magyarokat csupán azért, mert nem állunk be a balliberális fősodorba. Perre mennek ezért még az Európai Bizottsággal is, miközben elsiklanak az olyan valós problémák mellett, mint a bővítéspolitika fáradtsága - emlékeztet a posztban.

A gyermekvédelmi törvény miatt indított nemtelen támadásokról elmondtam: a törvény összhangban áll valamennyi uniós értékkel, Brüsszelnek pedig meg kell értenie, hogy nem lépheti át saját, a Szerződésekben is lefektetett hatáskörét csak azért, hogy Magyarországot térdre kényszerítse - írja Varga Judit.

A párbeszédre nyitottak maradunk, a kölcsönös tiszteletet azonban mindig elvárjuk! - hangsúlyozza.

Objektum doboz

Brüsszel megpróbál majd beavatkozni a magyar választásokba, ez kétségtelen. Agresszív kampányra kell készülnünk, azonban a tények és a számok minket igazolnak minden tekintetben, legyen szó a gazdaságról vagy az oltási programról - véli Varga Judit.

Szóba került az „Európai Egyesült Államok” szépen csengő, azonban alattomos birodalmi szándékot leplező eszméje is, amely ellen már több országban is fellépést sürgetnek a különböző pártok. Az alapító atyák által elképzelt Európához pedig még nem késő visszatérni, ezért vagyunk mi magyarok az egyik legaktívabb részesei az Európa jövőjéről szóló konferenciának! - hangsúlyozta az igazságügyminiszter.

Kontinensünk sorsa rajtunk is múlik, ne féljünk hát cselekedni! - zárta sorait Varga Judit.

Kapcsolódó írásaink