Külföld

„Újabb alaptalan állásfoglalás az EP részéről”

Új nap, újabb teljesen alaptalan politikai állásfoglalás az Európai Parlament részéről! - számol be Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldalán.

„Újabb alaptalan állásfoglalás az EP részéről”
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook / Varga Judit

Úgy látszik nem tágítanak, továbbra is fáj az EP-nek, hogy Magyarország a gyermekvédelmi törvény által semmilyen szexuális propagandát nem enged be a köznevelési intézményekbe, iskolákba, óvodákba. Zavarja őket, hogy ellenállunk a nyomásgyakorlásnak és az LMBTQ-lobbinak - hívja fel a figyelmet az igazságügyi miniszter.

A gyermekek nevelése kizárólag a szülő feladata és ezt az Európai Unió Alapjogi Chartájának 14. cikke is kimondja. Pont Brüsszelben lenne ezt olyan nehéz megérteni?

Az Európai Parlament ma megszavazott állásfoglalásában szeretné megmondani, hogy mit tartsunk házasságnak, családnak, valamint a gyermek-szülő viszonyába is bele akarnak szólni. Megint olyan kérdésekről akarnak nekünk felülről utasítást adni, melyek nemzeti hatáskörbe tartoznak. Az már csak hab a tortán, hogy az EP ismételten a 7-es cikkely szerinti eljárást lebegteti a kezében.

Fontos, leszögezni, hogy az Alaptörvény I. cikk (1) bekezdése értelmében az „EMBER sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait tiszteletben kell tartani. Védelmük az állam elsőrendű kötelezettsége”.

Magyarország tehát a lehető legmagasabb szinten védi az emberi jogokat, ezért is értelmetlen ez a politikai hisztériakeltés az Európai Parlament részéről. A tények mellettünk szólnak.

Magyarországon minden felnőtt úgy él saját elhatározása és világnézete alapján, ahogy szeretne. A gyermekek nevelése azonban kizárólagosan a szülők joga. Ebből nem engedünk! - hangsúlyozza.

Kapcsolódó írásaink