Külföld

Soros radikális baloldali szervezeteket finanszíroz Hollandiában

„Soros György egyre radikálisabb szervezeteket finanszíroz” címen megjelent írásában kritikusan nyilatkozik a magyar származású tőzsdespekuláns és a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) támogatásairól a Wynia’s Week holland internetes újság.

Soros radikális baloldali szervezeteket finanszíroz Hollandiában
Soros Hollandiát sem kíméli
Fotó: GEORG HOCHMUTH / APA / AFP

Noha Soros György saját bevallása szerint a társadalom által meg nem hallgatott csoportokat támogatja, Hollandiában szinte kivétel nélkül olyan radikális baloldali témákba avatkozik bele, amelyeket a külügyminisztérium és a Demokrácia és Média Alapítvány is előszeretettel támogat.

Mindenbe beleüti az orrát, legyen szó a migráció, a rasszimus, az iszlám vagy a hollandiai droghasználat területe.

A cikk szerint a Nyílt Társadalom Alapítványok fellépése három témakörhöz kapcsolódik: a multikulturalizmus, a nyitott határok és a rasszizmus elleni küzdelem is terítéken van náluk. Az OSF ezen célok elérése érdekében beveti a nehéztüzérséget: elsősorban NGO-kon keresztül, bírósági ügyekkel igyekszik a közvéleményt befolyásolni.

Soros megnyitotta a pénzcsapot

Azoban a Soros-szervezetek itt sem álltak meg, a rendőrségi etnikai profilozáshoz kapcsolódóan támogatták egy dokumentumfilm elkészítését. A Demokrácia és Média Alapítvánnyal együttműködésben az iszlamofóbia ellen kívántak fellépni, évi százezer dolláros támogatással, ebből a pénzből létrejött egy iszlamofóbiával kapcsolatos eseteket kezelő bejelentőpont, illetve egy reklámfilm is.

Jogi aktivisták segítségéért szintén mélyen a zsebébe nyúlt Soros, így a Holland Jogászok Emberi Jogi Bizottsága (az International Commission of Jurists holland szekciója) 2019-ben kétszázezer dollárt kapott, miután 2016-ban már 170 ezer és 2013-ban kétszázezer dollár támogatásban részesült. Ezt a támogatást a holland állam elleni jogi ügyekre szánják, a baloldali stratégia megvalósítására, a menekültpolitika, migráció, rasszizmus és diszkrimináció témáiban. A hollandiai Helsinki Bizottság huszonötezer dollárt kapott.

Tavaly a spekuláns olyan radikális Black Lives Matter-csoportok támogatását jelentette be, amelyek szerves részét képezték utcai terrornak az Egyesült Államokban. Ők 220 millió dollárral lettek gazdagabbak Soros utalásainak hála. Ehhez a módszerhez hasonlóan Hollandiában a Mikulás fekete segítői (a Fekete Péterek) ellen fellépőket támogatta, akik sokszor az amerikai példához hasonlóan az erőszaktól sem riadtak vissza.

Soros György 2016-ban több száz szociális bérlakást vásárolt fel a hollandiai Arnhemben, amelyeket két évvel később tetemes haszonnal értékesített. Még a Zöld Baloldal (Zöldek) politikusai is kritikával illették akkor ezt a nyerészkedést.

Kapcsolódó írásaink

Globalizmus helyett nemzeti szuverenitás

ĀA nyugat-európai politikai elitek már nem képviselik az embereket – mondta lapunknak Thierry Baudet, aki a magyar példát követné a bevándorláspolitikában