Külföld

Globalizmus helyett nemzeti szuverenitás

A nyugat-európai politikai elitek már nem képviselik az embereket – mondta lapunknak Thierry Baudet, aki a magyar példát követné a bevándorláspolitikában

Letörné a tagállami szuverenitást, tömeges migrációval mosná el a nemzeti identitásokat az Európai Uniót irányító, legkevésbé sem toleráns liberális elit. Thierry Baudet, a holland Fórum a Demokráciáért (FdD) párt elnöke a hazánkat ért támadásokról, valamint a határvédelem jelentőségéről is beszélt lapunknak.

Globalizmus helyett nemzeti szuverenitás
Brüsszel minden tagállamra rákényszerítenéa liberalizmust a holland pártelnök szerint
Fotó: Forum voor Democratie

– Mark Rutte holland kormányfő arra szólította fel Magyarországot, hogy vonja vissza a gyermekvédelmi törvényt, és térdeljen le vagy lépjen ki az unióból. Mi áll az arrogáns hangnem mögött?

– Először is ez egyfajta neokolonializmus. A liberálisok úgy érzik, erkölcsileg felsőbbrendűek, mint a patrióták és a konzervatívok. Mind tudjuk, hogy a liberálisok a legkevésbé toleráns emberek, csak a többi liberálist fogadják el, azokat viszont nem, akik eltérnek az ő liberális paradigmájuktól. Hollandiának sajnos különösen liberális és globalista elitje van, így nem meglepő, hogy Rutte ennyire, már-már nevetségesen faragatlan. Az továbbra is megdöbbent, hogy milyen mértékben tiszteletlen Magyarországgal és rajta keresztül egész Kelet-Közép-Európával szemben. Tényleg azt gondolja, hogy Nyugat-Európának rá kell erőltetnie a liberalizmust a kelet-közép-európai szabad nemzetekre – és képes is rá.

– Egyéb szándékok is vezetik?

– Igen, más is van itt. Rutte világosan tudja, hogy más uniós kormányfők nincsenek kifejezetten jó véleménnyel róla, a dél-európaiak például ridegnek és fukarnak tartják. Közben ezek a kormányok gyakran nagyon liberálisak, gondoljunk csak Spanyolországra, ahol kommunisták is vannak a kormányban. Rutte abban bízik, hogy ha otrombán beszél Orbán Viktor miniszterelnökkel, népszerűségre tesz szert Dél-Európában. Ki tudja, milyen ambíciói vannak még Brüsszelben, ahol már nem kellene újra választást nyernie.

– Közös nevezőre juthat Hollandia és Magyarország?

– A legjobb közös nevező a szuverenitás lenne. Európa egy elképesztően sokszínű kontinens, de az Európai Unió minden tagállamra rá akarja kényszeríteni a liberalizmust. Nem egyesíteni akarja az európaiakat, hanem homogenizálni. A liberalizmussal és a tömeges bevándorlással az EU egy újfajta európait akar létrehozni, aki nem a nemzeti gyökereihez kötődik, hanem mindenféle egyéni címkékhez, amelyek idővel változhatnak.

Sokkal nehezebb ugyanis manipulálni azokat az embereket, akik erősen kötődnek a családjukhoz, a hitükhöz és a nemzetükhöz. A patriótáknak és a konzervatívoknak Európa-szerte harcolniuk kell a nyomás ellen, amit az EU kifejt a homogenizáció érdekében. Ki kell állnunk a szuverenitásért és a valódi európai sokszínűségért.

– Mi a véleménye a Magyarországot ért EU-s kritikákról és az uniós intézmények magatartásáról?

– Nem arról van szó, hogy Magyarország ne tisztelné a jogállamiságot, ne lenne demokrácia vagy ilyesmi. Igazából nem ezért bírálják. Ha erről lenne ugyanis szó, akkor bizonyára más országokat is kritizálnának. Nézzük csak meg Macron Franciaországát, ahol hétvégente megverik a békés tüntetőket. Vagy Hollandiát, ahol a kormány belebukott egy óriási családipótlék-botrányba, mivel éveken át megszegték a törvényt.

Szóval valójában ez nem a demokráciáról és a jogállamról szól. Azért büntetik Magyarországot, mert antiglobalista kormánya van, amely nem hajlandó megnyitni a határait a harmadik világból jövő tömeges bevándorlás előtt és ápolja a keresztény, európai gyökereit. Meg akarják mutatni más nemzeteknek, hogy bajba kerülnek, ha letérnek arról az útról, amit Berlin és Brüsszel határoz meg nekik.

– Mennyire stabil Rutte kormányának helyzete a botrány után?

– Sajnos elég stabil. Hollandiában van egy sor párt, amely nagyon különbözőnek mutatja magát a többitől, de valójában mind ugyanazt a baloldali, liberális globalizmust képviselik. Sokkal jobban félnek az olyan kihívóktól, mint a Fórum a Demokráciáért, mint egymástól. Beletelhet pár hónapba, de előbb-utóbb Rutte újra kormányt fog alakítani, a mostanihoz nagyjából hasonló felállással.

– Összességében milyen a politikai hangulat Hollandiában?

– Nagyon változékony a járvány és a szigorú lezárások miatt.

– Ez kedvez a pártjának?

– Látjuk az átrendeződést. A márciusi választáson a korábbi kettő helyett nyolc mandátumot szereztünk a parlamentben. A taglétszámot nézve mi vagyunk a legnagyobb párt, és csak még nagyobbak leszünk, mivel egyre több holland elégedetlen azzal az iránnyal, amely felé az ország halad. Az emberek nem akarnak végtelen lezárásokat és a szabad mozgás korlátozását. Nem akarnak liberalizmust és globalizmust. Mi vagyunk az egyetlen párt, amely valóban egy ideológiailag jól átgondolt alternatívát mutat a liberális status quónak, és szerintem egyre több ember nyitott erre.

– Melyeket tartja az ország jelenlegi legnagyobb problémáinak? Hogyan lehetne ezeken változtatni?

– Most a legnagyobb gond a koronavírus miatti lezárás és a disztópikus vakcinaútlevél, ami kötelező Hollandiában. De a legtöbb dolog összefügg egymással. Ugyanaz a holland politikai elit rendeli el a lezárásokat, amely erőlteti a tömeges bevándorlást, lerontja a holland gazdálkodók helyzetét a klímaváltozás elleninek nevezett intézkedéseivel, illegálisan feladja a szuverenitásunkat Brüsszel javára, diverzitást és liberalizmust akar Magyarországra erőltetni.

A nyugat-európai politikai elitek már nem képviselik az embereket és ezek a szörnyű intézkedések pusztán ennek a logikus következményei. A demokrácia helyreállításának legjobb módja, ha bevezetjük a közvetlen demokráciát. Referendumokra van szükségünk. A politikai elitek azonban természetesen nem akarják ilyen módon csökkenteni a hatalmukat.

– Megváltoztatná az országa migrációs és határvédelmi szabályait is?

– Abszolút. Egy országnak szüksége van határra. Újra bevezetnénk a határellenőrzést, hogy lássuk, ki jön be az országba. Radikálisan megváltoztatnánk a bevándorláspolitikánkat: csak olyan emberek maradhatnának Hollandiában, akik kulturálisan kompatibilisek az országgal, akik osztoznak az értékeinkben és nem a jóléti rendszerünkre akarnak hagyatkozni.

Nem fogunk többé beengedni olyan úgynevezett menekülteket harmadik világbeli országokból, akik tucatnyi biztonságos országon mentek keresztül, mire elértek Hollandiába. Ami a határvédelmet és a józan észen alapuló bevándorláspolitikát illeti, a magyar kormány megmutatja, hogyan is kell ezt csinálni. Orbán Viktor egy hős, amiért biztosította Magyarország határát, megvédte Európát, és örömmel követném a példáját Hollandiában.

Kapcsolódó írásaink