Külföld

Hidvéghi: Minden képzeletet felülmúl a gyermekvédelmi törvény elleni támadás

Minden képzeletet felülmúlt Európai Parlament (EP) baloldali többsége és a brüsszeli intézmények politikai és ideológiai támadása a magyar gyermekvédelmi törvény ellen - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz uniós parlamenti képviselője, szerdai nyilatkozatában az EP a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről, valamint a sok vitát kiváltó pedofilellenes magyar törvény kapcsán tartott plenáris vitája után.

Hidvéghi: Minden képzeletet felülmúl a gyermekvédelmi törvény elleni támadás
Hidvéghi: Az EP egy olyan határozatot készül elfogadni Magyarország ellen, amely minden lehetséges módon, például eljárás indítása vagy pénzmegvonás által, büntetni akarja az országot azért, mert egy saját hatáskörébe tartozó témában törvényt fogadott el
Fotó: Európai Parlament

A képviselő elmondta: az EP egy olyan határozatot készül elfogadni Magyarország ellen, amely minden lehetséges módon, például eljárás indítása vagy pénzmegvonás által, büntetni akarja az országot azért, mert egy saját hatáskörébe tartozó témában törvényt fogadott el.

„Ez nem más, mint színtiszta politikai zsarolás. Akik minket támadnak, és rajtunk kérik számon az európai értékeket, azok saját maguk szegik meg a hatályban lévő uniós szerződésekben foglaltatott jogokat, és hatáskörmegosztást” - mutatott rá Hidvéghi, hozzátéve hogy a gyermekvédelem és az oktatás szigorúan tagállami kompetenciába tartozó területek.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a támadott jogszabály a gyermekek védelmét tartja szem előtt, illetve meg akarja őrizni a szülők jogát arról, hogy maguk dönthessenek a gyermekek neveléséről, ahogy kimondja, hogy szexuális propagandának nincs helye az óvodákban és iskolákban.

Hidvéghi Balázs beszámolt arról is, hogy „szomorú volt tapasztalni, hogy a magyar ellenzéki EP-képviselők teljes gőzzel támadták a törvényt, és Magyarországot. ”Úgy tűnik nekik továbbra is a pénz és a hatalom a fontos, így mindenben igyekeznek megfelelni a brüsszeli elvárásoknak, és nem riadnak vissza attól sem, hogy hazugságokkal támadják a magyar parlament döntését„ - fűzte hozzá.

A Fidesz képviselője szerint az európai együttműködés együtt jár a többféle vélemény tiszteletben tartásával, egymás elfogadásával.

„Mi ragaszkodunk az uniós szerződések betűjéhez és szelleméhez, elköteleződtünk az uniós együttműködés mellett, de elutasítjuk a brüsszeli ideológiai kényszerzubbonyt„- hangoztatta.

Kérdésre válaszolva arra vonatkozóan, hogy a vitához kapcsolódó határozattervezet alapját képező jelentés készítőjét, Cyrus Engerert szocialista EP képviselőt sajtóhírek szerint szexuális bűncselekményekért elítélték, Hidvéghi úgy fogalmazott: „ez önmagában pontosan leírja a szellemi és erkölcsi és morális mélyrepülést az EP-ben.”

Kapcsolódó írásaink