Külföld

Fidesz: Az EP átlépett egy vörös vonalat

Minden képzeletet felülmúlnak azok a durva támadások, amelyek magyarországot érik a magyar gyermekvédelmi törvény elfogadása miatt: az Európai Parlament (EP) szerdai vitájában a baloldali képviselők össztüzet zúdítottak Magyarországra, és határozatban követelik hazánk elítélését minden létező fórum előtt, olvasható a Fidesz EP-képviselőinek lapunkhoz eljuttatott közleményében. A Fidesz EP-képviselői a plenáris vitában határozottan visszautasították a tagállami szuverenitásba való beavatkozást, és azt az elfogadhatatlan hangnemet, amely a régi idők gyarmatosító arroganciáját idézi.

Fidesz: Az EP átlépett egy vörös vonalat
Szerdán délelőtt az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar és a lengyel jogállamiság ügye került napirendre
Fotó: Facebook/Győri Enikő

Szerdán délelőtt az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar és a lengyel jogállamiság ügye került napirendre. A vita egyik fő témája a magyar gyermekvédelmi törvény, amelyet hetek óta minden eddiginél durvább támadásokkal illettek a baloldali európai politikusok. Hidvéghi Balázs, fideszes EP-képviselő felszólalásában kiemelte: a magyar törvény a gyermekek védelmét biztosítja.

Azt, hogy a gyermekek nevelésével kapcsolatos döntések a szülők kezében maradjanak, és ne lehessen öncélú szexuális propagandának kitenni őket. „Minden más, ami ennek kapcsán elhangzik, az hazugság!” - mondta.

Hozzátette: Magyarországon mindenki úgy él, ahogyan szeretne. „A mindenféle szexuális kisebbségeket képviselő szervezetek korlátlanul működnek, de semmi keresnivalójuk sincs az óvodákban és az iskolákban” - mutatott rá Hidvéghi.

Objektum doboz

Az EP-képviselő azt is aláhúzta: semmilyen beavatkozást nem fogadunk el olyan kérdésekben, amelyekben sosem ruháztunk hatáskört az Európai Unióra.

A baloldal rögtönítélő bírósággá változtatta az EP-t

Győri Enikő, fideszes EP-képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a baloldal rögtönítélő bírósággá változtatta a Parlamentet: „Már a vita címével megelőlegezték az ítéletet, hogy Magyarország uniós jogot sértett. Önök megerőszakolják még az uniós jogot is, hisz nemzeti hatáskörbe eső ügyben fenyegetőznek” - mondta. 

„Szokjanak hozzá, hogy Európa nem csak az Önöké. Mi nem akarjuk megmondani Önöknek, hogy hogyan éljenek és hogyan neveljék a gyerekeiket. De Önök sem mondhatják ezt meg nekünk!” - szögezte le Győri Enikő.

Gál Kinga, a fideszes EP képviselőcsoport elnöke a június végi uniós csúcs kapcsán Von der Leyen-re reagálva elmondta: „az uniós Alapjogi Charta, valamint az ENSZ Gyermekjogi egyezménye is kimondja, hogy a szülők joga gyermekeiknek meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítani, valamint hogy a gyermek mindenek felett álló érdeke az elsődleges. A magyar törvény pontosan ezt veszi alapul”.

A képviselő arra is rámutatott, hogy Brüsszel képmutató a kisebbségek védelmének ügyében. „Az elmúlt 17 évben több tucat kérdést intéztem az Európai Bizottsághoz az őshonos nemzeti kisebbségek ügyében. A Bizottság rendre kizárólagos tagállami hatáskörre hivatkozva semmitmondó választ adott. Ha viszont a szexuális kisebbségekről van szó, akkor rendszeresen túllép a hatáskörén. Bárcsak ugyanilyen határozottan állna ki az őshonos nemzeti kisebbségek jogaiért is! Úgy látszik, a Bizottságnak egyes kisebbségek fontosabbak másoknál.” - tette hozzá a képviselő.

Varga Judit: Magyarország lejáratására készül az EP

Magyarország lejáratására készül az Európai Parlament, csak azért mert a legmagasabb szinten védelmezzük a gyermekek és a szülők jogait - írta szerdai Facebook-bejegyzésében Varga Judit.

Az igazságügyi tárca vezetője az EP szerdai ülése kapcsán emlékeztetett: a testület EP hazánkkal szemben megfogalmazott állásfoglalását egy olyan képviselő dolgozta ki, akit korábban felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek kompromittáló szexuális tartalmak küldözgetése miatt.

„Arról nem is beszélve, hogy a határozat szövege tele van tárgybeli tévedésekkel és hazugságokkal. Hogy egy példát említsek: a szöveg szerint június 30-ig várták a magyar kormány válaszait a Bizottság kérdéseire, de állításuk szerint csak július 1-én kapták meg azokat. Ezzel szemben a valóság az, hogy az Igazságügyi Minisztérium június 30-án, időben küldte meg a válaszokat a felmerült kérdésekre” - mutatott rá a miniszter, aki szerint nem elég, hogy a szokásos 2 hónap helyett csak egy hetük volt a válaszadásra, még azt is el akarják vitatni, hogy a magyar fél betartotta a határidőket, ami felháborító.

„A mindennapi politikai csatározások és nemtelen rágalmak közepette nekünk továbbra is a legfontosabb a magyar családok védelme. Azért dolgozunk, hogy a családok legyenek a legerősebbek!” - szögezte le a miniszter.