Külföld

„Több tiszteletet a magyaroknak!”

Az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportja a magyar gyermekvédelmi törvény plenáris vitájához közzétett sajtóközleményében a magyar Országház szivárványszínűre pingált képét használja - írja a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleménye.

„Több tiszteletet a magyaroknak!”
A magyar Országház épületét gúnyolja ki az EPP durván és ízléstelenül
Fotó: EPP

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja felháborítónak tartja az ízléstelen provokációt és tiltakozik a magyar államiság és a nemzeti függetlenségünk minden magyar ember szívének egyformán kedves szimbólumának méltatlan megcsúfolása ellen! Több tiszteletet a magyaroknak! - írják lapunknak eljuttatott közleményükben.

Az Európai Néppárt végigpanaszkodta Európát, amikor Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság néppárti elnökének képe szerepelt Magyarországon egy plakáton. Ezek után a magyar államiság és a nemzeti függetlenségünk minden magyar ember szívének egyformán kedves szimbólumát, a magyar Országház - idén éppen 120 éves - történelmi épületét gúnyolja ki az EPP durván és ízléstelenül. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja a leghatározottabban tiltakozik az EPP európai parlamenti képviselőcsoportja nevében kiadott sajtóközlemény képi megjelenítése ellen, ami sértő minden jóakaratú magyar ember számára. Több tiszteletet követelünk a magyaroknak - írják.

Kapcsolódó írásaink