Külföld

Magyar elismerés az orosz miniszternek

A Covid-19 elleni magyar védőoltási kampányban játszott kiemelkedő szerepének elismeréseként, a Magyar Érdemrend Középkeresztje csillaggal kitűntetést nyújtotta át Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszternek kedden Jekatyerinburgban Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyi tárca vezetője.

Magyar elismerés az orosz miniszternek
Szijjártó Péter átadta Gyenyisz Manturovnak a Magyar Érdemrend Középkeresztjét
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

„Magyarországra kétmillió adag Szputnyik V vakcina érkezett, amelynek 99 százalékát felhasználták, vagyis csaknem egymillió embert immunizáltak. E nélkül nem tudtuk volna végrehajtani az Európai Unió leggyorsabb vakcinációs kampányát, amelynek keretében a felnőtt lakosság 65 százalékát beoltottuk” - mondta a laudációban Szijjártó Péter.

Rámutatott, hogy Manturovval, intenzív egyeztetés után, olyan időszakban sikerült megállapodni a vakcinavásárlásról, amikor még számos bizonytalanság volt a gyártási kapacitások körül.

Az eseményen a két miniszter közös sikerként értékelte a magyar-orosz koprodukcióban gyártott vasúti kocsik egyiptomi exportját.
 

Kapcsolódó írásaink

Egy lépéssel közelebb a megegyezéshez

ĀÖsszeült az öt magyarországi zsidó szervezet, hogy pontot tegyenek az örökjáradék-vita végére. Konszenzus ugyan még nem alakult ki, de folytatják a párbeszédet, hogy a zsidóság fejlődése érdekében ki tudjanak alakítani egy közös álláspontot