Külföld

Deutsch: Ideológiai rögtönítélő törvényszék ül össze

Az európai és a magyar baloldal újra Magyarország politikai élveboncolására készül

A magyar gyermekvédelmi törvényről, valamint a hazánk és Lengyelország ellen indult uniós eljárások állásáról vitázik strasbourgi plenáris ülésének szerdai napján az Európai Parlament (EP).

Deutsch: Ideológiai rögtönítélő törvényszék ül össze
Deutsch Tamás
Fotó: Európai Parlament

A jogszabályról egy állásfoglalási indítvány is készül, amelyben a parlament – a Politico szerint – arra kéri az Európai Bizottságot és az Európai Tanácsot, kezdeményezzen hivatalos jogi eljárást Magyarország ellen az uniós jog megsértése miatt.

„Minden eddiginél durvábban akarnak Magyarországra támadni, nem egy demokratikus parlamenti vitára kerül majd sor, hanem a brüsszeli bürokraták és az európai ideológiai fősodor képviselőinek rögtönítélő ideoló­giai törvényszéke tart majd ülést” – fogalmazott Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegáció-vezetője a Facebookon. Hangsúlyozta, az európai és a magyar baloldal újra Magyarország politikai élveboncolására készül. Emlékeztetett, a magyar baloldal mindig is élen járt a hazánk elleni durva és antidemokratikus európai politikai támadásokban.

A mostaniakkal azonban egy újabb vörös vonalat lépnek át: vagy kiállnak a magyar gyermekvédelmi törvény mellett és megvédik a gyerekek és a szülők jogait, vagy újra a hazánkra támadó erők oldalát választják a saját honfitársaikkal szemben, ezzel ismét bebizonyítva, hogy amikor igazán fontos dologról van szó, akkor a magyar baloldalra nem lehet számítani, magyarázta Deutsch Tamás.
 

Kapcsolódó írásaink