Külföld

„A gyermekek szexuális nevelésébe a szülőkön kívül senki nem szólhat bele”

Az Igazságügyi Minisztérium elküldte válaszát az Európai Bizottságnak a pedofilellenes törvény kapcsán, melyben leszögezték: a Bizottság által kifogásolt rendelkezés a kiskorú gyermekek védelméről és a magyar gyermekek neveléséről szól.

„A gyermekek szexuális nevelésébe a szülőkön kívül senki nem szólhat bele”
Az Igazságügyi Minisztérium leszögezte: A törvény a kiskorú gyermekek védelméről és a magyar gyermekek neveléséről szól
Fotó: Varga Judit Facebook-oldala

Sem a brüsszeli Bizottság, sem más európai testület nem írhatja elő, hogy Magyarországon ki hogyan éljen, hogyan gondolkodjon és Magyarországon a magyar szülők hogyan neveljék a gyermeküket - húzta alá határozottan az igazságügyi tárca.

Hozzátették: senki nem kényszerítheti vagy kötelezheti arra a szülőket, hogy egyértelmű beleegyezésük nélkül kapjon gyermekük szexuális tartalmú felvilágosítást. A kormány álláspontja szerint a kiskorú gyermekeket meg kell védeni a médiában, interneten őket elérő szexuális témájú vagy életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól, számukra felvilágosító előadásokat csak megfelelő képzettséggel rendelkező személyek, szervezetek tarthatnak, a szülő egyértelmű belegyezése után és a szülő által előzetesen megismert tartalommal.

Objektum doboz

Magyarországon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek szexuális nevelésébe a szülőkön kívül senki ne szólhasson bele. Ezért tiltja a törvény a gyermekekre irányuló szexuális propagandát, a heteroszexuális és a homoszexuális propagandát egyformán. Ez összhangban van az EU alapokmányával és nem sérti senkinek a szexuális önkifejezésre vonatkozó jogait, hiszen a felnőttekre nem vonatkozik. Magyarország szabad ország, a felnőtt magyar polgárok életébe az állam nem szól bele - zárul a minisztérium közleménye.

Kapcsolódó írásaink