Külföld

Fidesz: A baloldal turbó fokozatba kapcsolta áskálódását 

Magyarország benyújtotta a nemzeti helyreállítási és ellenállóképességi tervét az Európai Bizottságnak, ezzel megnyílhatnak a magyar gazdaság újraindítását szolgáló források az Európai Unió helyreállítási alapjából, emlékeztet a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának csütörtöki, lapunkhoz eljuttatott közleménye.

Fidesz: A baloldal turbó fokozatba kapcsolta áskálódását 
A Jobbik, a DK, az MSZP és a Momentum EP-képviselői mindig mindent megtesznek, hogy minél kevesebb pénz jusson Magyarországnak
Fotó: Európai Parlament

A Fidesz kiemeli: hazánk teljes egészében igénybe veszi az uniós pénzalap vissza nem térítendő támogatásait, az újraindításra így több mint 2500 milliárd forint áll majd rendelkezésre.

„Magyarország kormánya nem kívánja a 2010 előtti baloldali kormányok rossz példáját követni, amelyek meggondolatlanul eladósították hazánkat. Ezért az uniós hitelfelvétellel kapcsolatban a kormány megfontolt és helyes döntést hozott, hogy csak a vissza nem térítendő támogatásokat veszi igénybe a minél kisebb eladósodás érdekében” - mutatnak rá az EP-képviselők.

„Ahogyan hazánk, úgy további 20 másik tagállam sem akarja a jelenlegi helyzetben államadósságát további uniós hitellel is növelni. A tervek szerint a kormány az európai helyreállítási alapból rendelkezésre álló legtöbb forrást a hazai egészségügy további fejlesztésére fogja fordítani” - teszi hozzá a kommüniké.

A Fidesz ugyanakkor figyelmeztet arra is: Brüsszelben, nem meglepő módon, a nemzeti helyreállítási terv benyújtását is a magyarországi baloldal folyamatos áskálódása kísérte: a Jobbik, a DK, az MSZP és a Momentum EP-képviselői mindig mindent megtesznek, hogy minél kevesebb pénz jusson Magyarországnak.

„Előbb egy központi brüsszeli kalapba akarták betenni a magyarok pénzét - amivel a források 98 százalékát elvették volna a magyar emberektől - , majd azt a hazugságot kezdték terjeszteni, hogy Magyarországon a források felhasználásáról nincsenek egyeztetések, miközben baloldali kormányok alatt soha nem tapasztalt, széles körű egyeztetések folytak minden érintett szereplővel” - szögezi le a nagyobbik kormánypárt EP-frakciója.

Az európai baloldal az uniós költségvetéshez is kierőszakolt egy jogállamiságnak hazudott mechanizmust. Mindezek nyilvánvaló politikai zsaroló feltételek: ha egy tagállam a „brüsszeli buboréktól” eltérő álláspontot képvisel, akkor el akarják venni tőle a forrásokat.

„A baloldal ártó szándékú tevékenysége az elmúlt hetekben még inkább turbó fokozatba kapcsolt: hazug vádakkal feljelentő levelet írtak az Európai Bizottság elnökéhez, majd szakmailag megalapozatlan érvekkel támadták a magyar kormány gazdaságpolitikáját, ezután felbujtva saját európai parlamenti párttársaikat, azok nyílt támadást intéztek a magyar helyreállítási terv ellen, végül a hozzájuk kötődő sajtóorgánumokon keresztül azt hazudták: a még be sem nyújtott tervet már vissza is dobták” - emeli ki a Fidesz, hozzátéve, hogy a baloldal ezzel ismét csak megmutatta valódi politikai céljait: megfúrni a magyar embereknek járó uniós forrásokat, hogy jobb híján az ezzel okozott nehézségeket meglovagolva kampányolhassanak a 2022-es választásokon.

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja ahogy eddig, úgy most is meg fogja védeni a baloldal támadásaival szemben a magyar embereknek járó uniós forrásokat - zárul a közlemény.

Kapcsolódó írásaink

Jobboldali fordulat jöhet Svédországban

ĀA tömeges bevándorlás korlátozása hozhatja össze a jövő évi parlamenti választások után a néppárti erőket Jimmie Akesson korábban még elszigetelt pártjával