Külföld

Lakókonténerekkel segítik a horvátországi földrengés károsultjait

Hazai nagyvállalkozók fogtak össze a horvátországi földrengésben otthonaikat vesztett családokért.

Lakókonténerekkel segítik a horvátországi földrengés károsultjait
Otthonok ezrei omlottak össze, és váltak lakhatatlanná a földrengés miatt
Fotó: N1

A Mészáros Csoport kezdeményezésére 23 magyar építőipari vállalat fogott össze, hogy 120 teljesen felszerelt, bútorozott lakókonténerrel segítsék a horvátországi földrengés károsultjait. Az összesen több mint 360 millió forint értékű adományozással olyan károsultaknak segítenek, akiknek a háza életveszélyessé vált, vagy súlyosan rongálódott.

A tavaly decemberi horvátországi földrengésben, országhatárunktól alig néhány száz kilométerre, otthonok ezrei omlottak össze, váltak lakhatatlanná és emberek tízezrei kerültek nehéz helyzetbe. A lakókonténerek az Ökumenikus Segélyszervezet közvetítésével jutnak el Petrinja, Glina és Sisak városai részére, annak érdekében, hogy a károsultak megfelelő körülmények között tudják átvészelni az újjáépítés időszakát.

„A horvátországi földrengést követően Magyarország számos módon fejezte ki szolidaritását a szomszédos ország károsultjai felé. A magyar vállalatok példaértékű összefogásával megvásárolt lakókonténerek is azt mutatják: ez a figyelem nem csupán az első néhány napra szólt, hanem a bajbajutottak az újjáépítésben is számíthatnak a magyar támogatásra. Az Ökumenikus Segélyszervezet örömmel vállalt koordinációs szerepet a kezdeményezésben annak érdekében, hogy a hiánypótló segítség mihamarabb célba juthasson” – mondta el Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

A lakókonténerek fele a horvát polgári védelem részére kerül átadásra, így azok különböző fölrengés által érintett településekre kerülnek Petrinja és Glina városokban és azok térségében. 60 db pedig Sisak város részére, ahol egy „konténerváros” épül a károsultak számára, hogy az újjáépítés alatt se maradjanak otthon nélkül. 

A konténerek összesen több mint 200 károsult lakhatását oldják meg.

AZ ADOMÁNYOZÓK LISTÁJA

A-Híd Zrt., Belfry PE Kft., Duna Aszfalt Zrt., EB HUNGARY INVEST Kft., Épkar Zrt., EuroAszfalt Kft., Fejér-B.Á.L. Zrt., FK RASZTER ÉPÍTŐ ZRt., Horváth Építőmester Zrt., HUNÉP Építőipari Zrt., Laterex Építő Zrt., Magyar Építő Zrt., Market Építő Zrt., Pharos95 Kft., Mészáros és Mészáros Kft., Possibuild Építőipari és Szolgáltató Kft., R-KORD Építőipari Kft., Soltút Kft., SWIETELSKY Magyarország Kft., Szabadics Zrt., V-Híd Építőipari Zrt., West Hungária Bau Kft., ZÁÉV Zrt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom