Külföld

Kovács Zoltán: Politikai célra használja a járványt a provokatőrré vált Tusk

Boszorkányüldözés

Donald Tusk megnyilatkozása a Magyarország és Lengyelország demokratikusan megválasztott kormánya és politikai vezető ereje elleni boszorkányüldözés része – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár válaszul az Európai Néppárt (EPP) elnökének egyik bírálatára hétfőn a Kossuth rádióban.

Donald Tusk korábban azt írta Twitter-oldalán, hogy a koronavírus-járványban „Magyarország és Lengyelország tragikus rekordokat dönt a halálozások és az új esetek számában”.

Az illiberális demokráciák kevesebb szabadságot és több biztonságot ígértek, de a kettőből csak az elsőt tartották be – írta az EPP elnöke a mikroblogban. Kovács Zoltán szerint Donald Tusk az elmúlt években provokatőri irányba ment el, és nyilatkozata alapján nyugodtan lehetne a liberálisok képviselője is, politikai célokra használja a járványt, és annak egymással össze nem vethető adatait.

Az oltások elleni bizalmat rombolják ezek a megszólalások – mondta Kovács Zoltán, és megjegyezte: ezt teszi a baloldal is, amely képes magának ellentmondani csak azért, hogy ellentmondjon a kormánynak.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország a többlethalálozásokat tekintve valahol az európai átlag alatt van. Arra, hogy a CNN amerikai televízió igazgatója bevallotta, hogy a manipuláció művészetét gyakorolják, hogy megváltoztassák a világot, Kovács Zoltán azt mondta: ez az egyik legveszélyesebb dolog az elmúlt időszakban, és a járvány idején politikai célokkal összekapcsolódva emberéleteket követel.

Kapcsolódó írásaink