Külföld

Olivier Duhamel bevallotta, hogy rendszeresen megerőszakolta a nevelt fiát

Bevitték a rendőrségre a 70 éves, világszerte ismert francia baloldali politológusprofesszort, Olivier Duhamelt, hogy kihallgassák saját nevelt fia megrontásáról. Ugyanis Duhamel nevelt lánya egy könyvet jelentetett meg, amiben részletesen leírta, hogy a nyolcvanas években milyen borzalmakat követett el nevelőapja - írja az Origo. 

Olivier Duhamel bevallotta, hogy rendszeresen megerőszakolta a nevelt fiát
Olivier Duhamel bevallotta, hogy rendszeresen megerőszakolta a nevelt fiát
Fotó: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

Ahogy a lapunk is megírta, Camille Kouchner év elején A nagy család címmel könyvet jelentetett meg. A jogásznő arról írt, hogy fiú ikertestvérét közös nevelőapjuk rendszeresen megerőszakolta. Akkor, amikor a fiú még csak 14 éves volt, és két éven át, folyamatosan kínozta a fiút. 

A család előtt nem ismeretlen az ügy, hiszen 2011-ben már kihallgatta a rendőrség - az akkor már harmincegynéhány éves áldozatot. Azonban nem hittek neki, az édesanya pedig férje, az erőszakoló mellé állt, végül a kisfiút megrontó politológusprofesszort ki sem hallgatták.

Olivier Duhamel, világszerte ismert baloldali politológus a Sciences-Po elnöke volt - ott képezték a francia politológusokat. Nem sokkal utána a Sciences-Po vezérigazgatója is lemondott, kiderült, ő is tudott Olivier Duhamel előéletéről. Sőt, le kellett mondania Elisabeth Guigou-nak is: neki meglehetősen furcsa pozíciója volt. Ő elnökölte a vérfertőzéseket vizsgáló parlamenti bizottságot.

Olivier Duhamel először eltűnt, bujkált, aztán mindent tagadott, de a rendőrségen megtört. Egyelőre nem tartóztatták le.

Kapcsolódó írásaink