Külföld

Pedofíliával vádolják az egyik legismertebb francia baloldali politológust

Az ismert baloldali politikus, a francia Szocialista Párt tagja, a 70 éves Olivier Duhamel két éven át - egyébként nagyjából 30 évvel ezelőtt - rendszeresen megerőszakolhatta nevelt fiát. Egy akkor 14 éves kisfiút. A francia politikai élet legfontosabb intézménye, a Sciences Po-nak hívott FNSP elnöke tegnap lemondott.

Pedofíliával vádolják az egyik legismertebb francia baloldali politológust
A 70 éves Olivier Duhamel két éven át - egyébként nagyjából 30 évvel ezelőtt - rendszeresen megerőszakolhatta nevelt fiát
Fotó: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

Az Origo cikke szerint a nevelt fiú ikertestvére, egy jogásznő megjelentet csütörtökön egy könyvet (A nagy család, ez a címe), és ebből közölt részleteket hétfőn a Le Monde. Így derült ki, hogy a jogásznő megírta a könyvben, hogy nevelőapjuk rendszeresen megerőszakolta fiú ikertestvérét.

A család előtt enyhén szólva nem teljesen ismeretlen az ügy, hiszen 2011-ben már kihallgatta a rendőrség - az akkor már harmincegynéhány éves áldozatot. Azonban nem hittek neki, az édesanya pedig férje, az erőszakoló mellé állt, végül a kisfiút megrontó politológus professzort ki sem hallgatták.

Az édesapa a legismertebb szereplő a francia baloldal legújabb botrányában. Bernard Kouchner az egyik legnépszerűbb szocialista politikus volt, orvos, az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet egyik alapítója, a baloldali Bérégovoy-, illetve Jospin-kormány minisztere. Sőt, Francois Fillon jobboldali kormányának is tagja lett, amikor - választási ígéretüknek megfelelően - baloldalról is választott kormánytagot 2007 után a konzervatív francia kormány. Bernard Kouchner külügyminiszter lett, de alig egy év alatt megbukott.

A könyvrészlet megjelenése után Olivier Duhamel lemondott a Sciences Po elnökségéről, kirúgták az Europe 1 rádióadótól, ahol rendszeresen nemcsak politizált, de moralizált is. Azóta - legalábbis az AFP elől - eltűnt, nem találják - írja a portál.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom