Külföld

Kovács Zoltán: Nyilatkozatai alapján Tusk az európai liberálisok vezetője is lehetne

Nyilatkozatai alapján Donald Tusk, az Európai Néppárt (EPP) elnöke akár a liberális pártcsalád vezetője is lehetne - reagált a magyar és a lengyel kormány járványkezelésének bírálatára csütörtökön a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Kovács Zoltán: Nyilatkozatai alapján Tusk az európai liberálisok vezetője is lehetne
Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Kovács Zoltán kiemelte: „Ahelyett, hogy felelősségre vonná elhibázott vakcinabeszerzései miatt az európai uniós intézményeket, Donald Tusk Helmut Kohl és Wilfried Martens pártját a vadonba vezeti, úgy szólalva meg, mintha a liberálisok vezetője lenne.”

„Ha Magyarország az Európai Unióra várt volna, most nem vezetnénk a lakosság beoltottsági arányának EU-s listáját” - hangsúlyozta Twitter-üzenetében.

Donald Tusk ezt megelőzően arról számolt be, hogy a koronavírus-járványban „Magyarország és Lengyelország tragikus rekordokat dönt a halálozások és az új esetek számában”.

„Illiberális demokráciák működésben. Kevesebb szabadságot, de nagyobb biztonságot ígértek. Ígéretüket be is tartották, de csak az első felét” - írta az EPP elnöke a mikroblogon.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink