Külföld

Hazánkat dicséri a The New York Times a sikeres oltási program miatt

Lakosságszám-arányosan Európában csak Málta előzi a magyarokat, világszinten pedig csak 12 országban jobbak valamennyire az adatok, mint itthon.

Hazánkat dicséri a The New York Times a sikeres oltási program miatt
Oltás tekintetében lakosságszám-arányosan Európában csak Málta előzi meg hazánkat
Fotó: MTI/Balázs Attila

Az Európai Unió tagállamai között Magyarország a második legeredményesebb a tömeges oltás tekintetében, a magyarokat csak Málta előzi meg. A The New York Times vonatkozó táblázata is megemlékezik erről, igaz ők világszinten nézték a számokat és arányokat - szúrta ki a szegedma.hu.

A The New York Times egyébként hiteles forrásból szemlézte az adatokat, nem pedig különféle politikusok nyilatkozataira hagyatkozott. A magyar oltási program állapotát erre a linkre kattintva bárki ellenőrizheti, csak ki kell választani a releváns táblázatokban Magyarországot, illetve az összehasonlítandó országokat.

A The New York Times vonatkozó táblázata
A The New York Times vonatkozó táblázata
Fotó: MH

Ahogyan arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, ha minden jól megy, akkor vasárnap estére átlépheti Magyarország az egymilliós határt is, vagyis ennyien lesznek majd beoltva, mivel a hétvégén újabb százezer magyar kapja meg a koronavírus elleni vakcinát.

„A baloldal a napokban ismét kivételes rosszindulatról tett tanúbizonyságot”

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára közösségi oldalán kommentálta a fenti híreket, illetve eredményeket.

Mint azt Facebook-bejegyzésében írta, a baloldal a napokban ismét a tökéletes alkalmatlansággal kevert kivételes rosszindulatról tett tanúbizonyságot.

Objektum doboz

„A koronavírus-járvány harmadik hullámának elején, két hete, még teljes nyitást követeltek, erről ma már leginkább mélyen hallgatnak. Idejüket azóta az tölti ki, hogy a baloldali médiával karöltve támadják a futó oltási programot, meg persze tovább beszélgetnek arról a fantom Moderna-vakcináról, ami szerintük minden problémánkat megoldaná, miközben abból az adagból az első darab csak idén decemberben érkezne meg. Mire az a szállítmány megérkezne, rég azzal fognak majd támadni minket, hogy miért rendeltünk ennyi vakcinát… Időközben a szerintük összeomló magyar oltási program hatására Magyarország ma a világ 13. legjobb átoltottsági mutatóval rendelkező országává vált.” - fogalmazott az államtitkár.

Kiemelte, az Európai Unióban már csupán Málta áll előttünk.

„Köszönjük mindenkinek, aki beoltatja magát, s köszönjük mindenkinek a türelmet, hogy elviseli a menetrendszerű baloldali ámokfutást, illetve az átmenetileg visszatérő szigorításokat!” – írta Orbán Balázs.

Kapcsolódó írásaink