Belföld

Vakcinainfó Extra címen új sorozatot indított közösségi oldalán a kormányfő

A miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett videóban arra kéri az embereket, hogy minél többen kérjék az oltást annak érdekében, hogy nyitni lehessen. Április elejére 2,5 millió, május elejére 4,5 millió ember lehet beoltva Magyarországon - mondta Orbán Viktor.

Vakcinainfó Extra címen új sorozatot indított közösségi oldalán a kormányfő
Orbán Viktor: A célegyenesben vagyunk. Most azért kell zárnunk, hogy minél hamarabb nyithassunk
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Az életünket most két párhuzamos folyamat határozza meg. Egyfelől oltjuk, tömegesen oltjuk azokat, akik regisztráltak és a vírus ellen vakcinát kértek. Másfelől újult erővel támad a vírus harmadik hulláma. A célegyenesben vagyunk. Most azért kell zárnunk, hogy minél hamarabb nyithassunk – mondta Vakcinainfó Extra című videójában a miniszterelnök.

1-2. rész

Objektum doboz

Eddig 2 816 554-en regisztráltak, mondta a kormányfő, hozzátette, az oltás továbbra is önkéntes, de csak az kap vakcinát, aki regisztrál. 

Objektum doboz

Ezért mindenkit arra kér, regisztráljon, kérje a vakcinát, kérje az oltást, és akkor a beoltottak száma gyorsabban fog növekedni, mint amilyen erővel a vírus támad.

Most hétvégén átlépjük az egymillió beoltottat, április elejére a 2,5 milliót, május elejére a 4,5 milliót is elérhetjük - mondta a miniszterelnök.

3-4. rész

„Segíteni fogunk, senkit sem hagyunk az út szélén!” - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Facebook-oldalán a hétfőtől hatályba lépő korlátozások érintettjeinek üzenve.

Objektum doboz

Úgy fogalmazott, a következő két hét valóban nehéz lesz, hiszen az eddig nyitva tartó üzletek közül többet be kell zárni és a szolgáltatások is szünetelni fognak.

„Akiket ez érint, nehéz helyzetbe kerülnek. Segíteni fogunk, senkit sem hagyunk az út szélén!” - jelentette ki.

Orbán Viktor aláhúzta, 50 százalékos bértámogatást adnak a most leállított szolgáltatásokban dolgozóknak, például fodrászoknak, kozmetikusoknak, bolti eladóknak.

A kormány emellett egész márciusra eltörölte a munkáltatói járulékot a szóban forgó szektorokban, az állami vagy önkormányzati ingatlanok márciusi bérleti díját pedig nem kell megfizetniük a szigorítással érintett vállalkozásoknak - fejtette ki.

A miniszterelnök bejelentette, az általányadózóknak, vagyis a katásoknak és kivásoknak „természetesen március hónapra elengedjük az adójukat”.

Szükséges a konzultáció folytatása, mert közösen kell eldönteni: „hogyan nyitunk, hány lépésben, hány fokozatban, a védettségi igazolványhoz milyen kedvezményeket kapcsoljunk”.

A kormányfő a Vakcinainfó Extra - 4. rész című bejegyzésében aláhúzta, akik részt vesznek a konzultációban, azok döntik el ezeket a kérdéseket, de a döntések mindenkire vonatkozni fognak.

„Kérem Önöket, szánjanak rá negyed órát és vegyenek részt a konzultációban!” - zárta szavait Orbán Viktor.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink