Belföld

Fidesz: Ha az oltásellenes baloldalon múlna, nem lennének oltva a magyar emberek

A baloldal képviselői olyanok, akik keveset tudnak, de azt is rosszul. Az oltás nem állt le, ezen a hétvégén több mint százezer embert oltanak be. Vasárnap estére a beoltottak száma Magyarországon meghaladja az egymillió főt – reagált közleményében a Fidesz a baloldali pártok korábbi nyilatkozatára.

Fidesz: Ha az oltásellenes baloldalon múlna, nem lennének oltva a magyar emberek
Oltáshoz készítik elő a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcináját az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet oltópontján 2021. március 6-án
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Mint írják, ha az oltásellenes baloldalon múlna, nem lennének oltva a magyar emberek. A baloldali pártok mindent megtesznek azért, hogy lebeszéljék, elbizonytalanítsák az embereket a védőoltástól, ami a leghatásosabb fegyver most a vírus ellen.

Azt is bevallották, hogy azért teszik ezt, mert szerintük minél jobban elhúzódik a járvány, minél több a beteg és a halott, nekik annál nagyobb esélyük van a hatalomra - emelik ki a közleményben.

Emlékeztetnek, a magyar oltási program példaértékű Európában, Magyarország a második az uniós oltási ranglistán, hamarosan átlépi az egymilliót a beoltottak száma, ez köszönhető a jól szervezett, ütemes oltásnak és annak, hogy számos uniós tagállammal ellentétben nem csak három, hanem már öt vakcinával tudunk oltani.

Hat ellenzéki párt - a DK, az MSZP, az LMP, a Jobbik, a Momentum és a Párbeszéd - szombati közös közleményében azt követelte, hogy egy, a járványügyi szakemberek, az orvosi kamara és az önkormányzatok bevonásával létrejövő szakmai testület, a „Nemzeti Oltási Bizottság” vegye át az oltási program megtervezését és végrehajtását a kormánytól. A rendelkezésre álló vakcinákat pedig lakosságarányosan adják át az önkormányzatoknak.

Kapcsolódó írásaink