Külföld

Varga Judit: Weber legyengítette a néppárti frakciót

Amíg Európa történelme egyik legnagyobb kihívásával áll szemben és emberek erőn felül dolgoznak a járvány elleni védekezésen, addig a Manfred Weber vezette Európai Néppárti frakció kizárósdival és politikai alapon történő diszkriminációval van elfoglalva - írja Varga Judit igazságügyi miniszter a néppárt alapszabály-módosítása kapcsán a Facebook-oldalán.

Varga Judit: Weber legyengítette a néppárti frakciót
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

Varga Judit szerint Weber feladata az lett volna, hogy egyben tartsa a frakciót, nem az, hogy legyengítse.

A miniszter részletezte, hogy a Néppárttal való véleménykülönbség nem most kezdődött.

„Már egy ideje tudjuk, hogy Manfred Weber nem a keresztény-konzervatív értékek mentén szeretné vezetni az Európai Néppárt frakcióját. Ezt világossá tette, amikor azt mondta, hogy nemzeti szuverenitás nem létezik többé” - írja Varga Judit.

A tárcavezető hozzátette: „mi úgy gondoljuk, hogy úgy is lehet európainak lenni, hogy megőrizzük ezer éves kultúránkat, nemzeti identitásunkat, de közben együttműködünk Európa más országaival is”.

Objektum doboz

„A vírus okozta helyzetben az emberi életek megmentésével és a gazdasági újraindítással, nem pedig az európai parlamenti pártok belügyeivel kellene foglalkozni” - zárta bejegyzését Varga Judit

Kapcsolódó írásaink

A Fidesz kilép a Néppárt frakciójából

ĀAz EPP elfogadta az alapszabályzat módosítását - A Fidesz jogi és politikai aggályaikat több alkalommal kifejezte - Deutsch Tamás és Gál Kinga szerint a politikai nézetkülönbségek jogi megbüntetése antidemokratikus és méltatlan az EPP-hez