Külföld

Szívességet tettek a demokraták néhány republikánus szenátor szerint

Impeachment eljárás

A vád képviselői Donald Trump alkotmányos felelősségre vonási (impeachment) tárgyalásának csütörtöki napján arra kérték a szenátust, hogy ítélje el a korábbi amerikai elnököt.

A republikánusok többsége azonban továbbra is úgy véli, hogy az eljárást nem lehet lefolytatni egy már leköszönt elnök ellen. Ugyanakkor a The Hill portálnak több névtelenül nyilatkozó republikánus szenátor is azt mondta, a demokraták nagy szívességet tettek a Republikánus Pártnak, azzal, hogy megmutatták, milyen rossz ember (a szenátorok nem ezt a kifejezést használták) Donald Trump, és jelentősen csökkentették az esélyét arra, hogy ő legyen az elnökjelölt 2024-ben.

Időközben bejelentették a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia szervezői, hogy a járvány miatt elhalasztott tanácskozás helyett február 19-én élő televíziós fórumot tartanak többek között Joe Biden amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár részvételével.

Kapcsolódó írásaink

„Erőteljes” videók, kitartó szenátorok

ĀTrump ügyvédei és Ted Cruz is úgy fogalmaztak: a vád által az impeachment tárgyalásán bemutatott felvételek hatásosak voltak, de nem bizonyítják a volt elnök bűnösségét

Szenátus: Alkotmányos az impeachment

ĀAz eljárás célja a vádlott elmozdítása a hivatalából, de Donald Trumpot már „elmozdították a választók”, ezért le kell zárni azt – mondta a volt elnök ügyvédje