Külföld

Szijjártó: Nemzeti érdek az elegendő vakcina beszerzése és a mielőbbi oltás

Tisztázni kell, hogy ma Magyarországon nem kormánypárti vagy ellenzéki politikusok, nem parlamenti vagy parlamenten kívüli pártok döntenek arról, hogy egy oltóanyagot lehet-e Magyarországon használni, vagy nem – hangsúlyozta a külügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Szijjártó: Nemzeti érdek az elegendő vakcina beszerzése és a mielőbbi oltás
Egy egészségügyi dolgozó megkapja a Pfizer-BioNTech vakcinából készült koronavírus elleni védőoltást
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Erről egy szakintézmény dönt, amelyben olyan emberek dolgoznak, akik egyrészt felhatalmazással, másrészt pedig tudással rendelkeznek ahhoz, hogy ilyen típusú döntéseket meghozzanak. Az illetékes hatóság pedig úgy döntött, hogy engedélyezi mind a brit, mind az orosz oltóanyagnak a felhasználását Magyarországon. Kihasználván ezt a lehetőséget, természetesen felgyorsítottuk a tárgyalásokat és végül péntek reggelre, sikerült véglegesítenünk azt a megállapodást, amelyet az orosz oltóanyag gyártójával megkötöttünk – mondta el Szijjártó Péter a Kossuth Rádióban.

Hozzátette: mindenki tudja, látja és érti, hogy Magyarországnak nemzeti érdeke, hogy felgyorsítsuk az oltások a menetét.

Ha csak egy nappal előbb tudunk tömegesen oltani, akkor is 100-150 emberi életet mentünk meg és 10-15 milliárd forintnyi kártól védjük meg a magyar gazdaságot − emelte ki a miniszter.

Tehát, emberek életét, egészségét és munkahelyét védjük. Ezért kötöttünk az oroszokkal megállapodást, amelynek értelmében egymillió ember oltásához szükséges oltóanyag érkezik Magyarországra – tette hozzá Szijjártó Péter.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom