Külföld

„Zavartalanul működik a nemzetpolitikai intézményrendszer”

Zavartalanul működik tovább a nemzetpolitikai intézményrendszer: folyamatosan kapják a forrásokat azok az intézmények, amelyeket 2011 óta támogat a kormány - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

„Zavartalanul működik a nemzetpolitikai intézményrendszer”
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a nemzeti jelentőségű intézmények és programok 2021-es támogatásáról a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. székházában 2021. január 18-án
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Potápi Árpád János úgy vélekedett, hogy mindenképpen szükség van a külhoni nemzeti jelentőségű intézményekre és programokra.

Idén 82 nemzeti jelentőségű intézmény és 12 nemzeti jelentőségű program, a programok keretében pedig 192 további program fenntartható működését biztosítja a kormány.

Nemzeti jelentőségű intézmény, illetve program olyan intézmény, illetve program lehet, amely a határon túli magyarság közösségeiben nagyfokú szervezőerővel rendelkezik, továbbá a nemzeti identitás megőrzése érdekében nemzetstratégiai szempontból kiemelkedő szerepet tölt be oktatási, kulturális, egyházi és egyéb társadalomszervezési területeken.

Kapcsolódó írásaink

Magyarnak lenni újra előny

ĀA rengeteg segítségért cserébe az utóbbi időben csak pofont kapunk Ukrajnától–  mondta lapunknak Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár